Garnitürlü Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi

Garnitürlü beşamel soslu tavuk sote tarifi yapan kişinin damak zevki ve maharetine göre zenginleştirilebilir. Ne kadar maharetli olunursa olsun zaman alan bir yemektir, ancak sonucu bu zamanı harcamaya değerdir.

22.06.2020-16:54 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-16:52) Garnitürlü Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi

Beşamel sosu hemen herşeye yakışır; yemeğin görüntüsünü güzelleştirdiği gibi doyuruculuk katar. Garnitür beşamel sosun tadını daha da güzelleştirdiği gibi hem de sindirimini kolaylaştırır.

Garnitürlü Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi – 5 Kişilik

Tavuk Etinin Hazırlığı İçin Malzemeler

• Yarım kilo göğüs eti,

• 1 adet soğan,

• 2 adet biber,

• 1 adet kırmızı biberi,

• 1 kavanoz garnitür konservesi (vakti olanlar malzemeleri evde haşlayarak taze garnitür hazırlayabilirler),

• 2 yemek kaşığı sıvı yağ,

• Karabiber,

• Pul biber,

• Kekik,

• Tuz

Beşamel Sos Malzemesi

• 2 su bardağı süt,

• 2 yemek kaşığı tereyağı (50 gram),

• 2 yemek kaşığı un,

• Karabiber,

• 1 çay kaşığı tuz.

Üstünü Kaplamak İçin Malzeme

• Rendelenmiş Kaşar peyniri

Garnitürlü Beşamel Soslu Tavuk Sote Tarifi – Yapılışı

Tavuk Sotenin Hazırlanışı

• Garnitürlü beşamel soslu tavuk sote tarifi için tavuk göğüs eti kullanılır; ilk olarak tavuk göğüs eti küçük parçalar halinde kesilir,

• Yapışmaz bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur ve tavuk etleri koyulur.

Suyunu salan tavukların suyu çekene kadar karıştırılarak pişirilir,

• Tavuk etlerinin üzerine ince doğranmış soğan, kırmızı biber ve yeşil veya tercihe göre sivri biber ilave edilip kavrulur,

• Garnitürler konserve ise yıkanır ve eklenir. Konserve değilse bezelye ve havuç (küçük doğranmış) ayrı ayrı haşlanırlar ve garnitür haline getirilirler ardından karışıma eklenirler,

• Damak tadına göre baharat ve tuz eklenip karıştırılır,

• Sote 3-4 dakika pişirilir ocak kapatılır. Garnitürlü tavuk sote bir fırın tepsisine yayılır.

Beşamel Sosu

• 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağına un ilave edilerek renk değişimi olmayacak kadar kavrulur,

• Karışıma yavaş yavaş süt eklenirken bir yandan da hızlı hızlı karıştırılır. Karıştırmak için bir tel çırpıcı kullanmak kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca sosun hazırlanacağı kabın çok yayvan olmamasına dikkat edilmelidir,

• Karışım devamlı karıştırılarak kıvamlı bir hale gelinceye kadar kaynatılır,

• Kıvamın oluşmasının ardından karabiber ve tuz eklenerek ocaktan alınır,

• Fırın tepsisi içindeki garnitürlü tavuk sote üzerine hazırlanan beşamel sos, her yere eşit olacak şekilde, gezdirilir ve tepsi boyunca yaydırılır; 180° dereceye kadar ısıtılmış fırına verilmeden önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökülür. Kaşar peyniri kızarıncaya kadar pişirilir. Kare kare kesilmek suretiyle sıcak olarak servis edilir.

Evde Garnitür Yapımı

• 1 çay bardağı bezelye yumuşayana kadar haşlanır, suyu süzülür,

• 1 patates ve 1 havuç küçük ve küp küp şekilde doğranır, önce havuçlar haşlanmaya başlanır, havuçlar haşlanmaya yakınlaştığında patatesler ilave edilir. Patatesler hafif yumuşayınca karışım ateşten alınır ve suyu süzülür,

• Bezelye, havuç, patates karışımı birleştirilerek garnitür tamamlanır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal