Limonlu Lor Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hem ekşi hem tuzlu bir kurabiyeye ne dersiniz? Sizin için limonlu lor kurabiyesi tarifini derledik. Peki, limonlu lor kurabiye nasıl yapılır? Limonlu lor kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…

Limonlu Lor Kurabiye Nasıl Yapılır?

Limonlu Lor Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hazırlaması son derece pratik olan, farklı bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız! Basit malzemelerle hazırlayacağınız bu kurabiye damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak. Hem mayhoş hem de tuzlu olan limonlu lor kurabiye tarifini sizin için derledik. İşte limonlu lor kurabiye tarifi için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı…

MALZEMELER

  • 500 gram tuzsuz lor peyniri
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 250 gram oda ısısında tereyağı
  • 5 su bardağı un
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Toz şeker

NASIL YAPILIR?

Öncelikle lor peyniri ve toz şekeri geniş bir kabın içerisine alıp hamur yoğurur gibi 2-3 dakika boyunca yoğurun. Ardından yumurta, tereyağı, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozunu üzerine ekleyerek yoğurma işlemine devam edin yoğurun. Üzerine yavaş yavaş un ekleyerek tekrar yoğurun ve yumuşak bir hamur haline gelmesini sağlayın. Yoğurma kabının üzerini örtüp yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Dinlendirme işleminin ardından hamuru tekrar yoğurun. Hamurdan küçük boy yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içerisinde yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırın ve pişirme kağıdı serilmiş olan bir fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısını da sürüp, toz şeker serpiştirin. Daha önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR