Söğürme Nasıl Yapılır?

Antep mutfağına özgü olan patlıcan söğürme tarifini sizin için derledik. Peki, patlıcan söğürme nasıl yapılır? Patlıcan söğürme için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

25.11.2020-09:48 - (Son Güncelleme: 25.11.2020-10:52) Söğürme Nasıl Yapılır?

Mis gibi közlenmiş patlıcanlarla hazırlanan söğürme, damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak... İşte patlıcan söğürme için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı...

MALZEMELER

  • 2 bostan patlıcanı
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 kesme şeker
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kıyılmış maydanoz

NASIL YAPILIR?

Patlıcanları iyice yıkayın ve kurulayın. Közleyip güzelce kabuğunu soyun. Ardından parmak çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağı döktüğünüz tavaya ekleyin ve hafifçe kavurun. Küp doğranmış domatesi da üzerine ekleyerek güzelce kavurun. Çekirdekleri çıkartılmış kırmızıbiberi ince uzun parçalar halinde doğrayıp üzerine ekleyin. Birkaç dakika da bu şekilde kavurun. Daha sonra patlıcan, tuz ve şekeri üzerine ekleyin. Sarımsakları ince olacak şekilde kıyın ve ekleyin. 1 çay bardağı su ekleyerek pişirin. Suyu tamamen azaldıktan sonra üzerine kıyılmış maydanozları serpiştirerek servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun…

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal