01.10.2020-12:43 (Son Güncelleme:17.04.2021-01:59)


1

Özellikle makarnaya çok yakışan soslardan biri pesto sosudur. Dışarıda yediğiniz enfes pesto soslu makarnayı evinizde de yapmak istiyorsanız, bu imkansız değil. Üstelik kolay bir tarifi bile var! Peki pesto sosu nasıl yapılır? İşte pesto sosu tarifi.



2

İlk olarak İtalya’nın Cenova bölgesinde çıkan bu eşsiz sosun içinde zeytinyağı, çam fıstığı, fesleğen, parmesan peyniri ve sarımsak mevcut. İtalyanca da ezilmiş ve dövülmüş anlamına gelen pesto iyice dövülerek elde ediliyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak fesleğen yerine roka veya ıspanak da kullanılabiliyor. Dilerseniz makarna sosu olarak, dilerseniz ekmeğinize sürerek tüketebilirsiniz. Pesto sosunun tarifi tüm detaylarıyla...



3

Malzemeler

Malzemeler

3 diş sarımsak 50 gram çam fıstığı 50 gram parmesan peyniri Değirmen karabiber 1 su bardağı zeytinyağı 1/3 demet fesleğen 2-3 çay kaşığı tuz



4

Yapılışı

Yapılışı

Fesleğenleri iyice yıkayarak sosu yapmaya başlayın. Yıkadığınız fesleğenleri güzelce kurutun. Yağ eklemeden tavayı orta ateşe alıp çam fıstıklarını koyun kavurun. Mutfak robotuna önce zeytinyağı, sonra sarımsakları, tuzu, biberi, fesleğeni, fıstıkları ekleyip karıştırın. Parmesan peynirini en ince kısımda rendeleyin ve karışıma ilave edip tekrar karıştırın. İyice karıştırdığınız bu malzemeleri cam bir kavanoza alıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucuda 1-2 ay saklayabileceğiniz bu sosun buzdolabında ömrü yaklaşık bir haftadır.