Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden kuru fasulye'nin tarifi çok merak ediliyor. Evlerinizde bu eşşiz lezzeti yapmak ve sevdiklerine sunmak isteyenler için kuru fasulye tarifi nedir ve nasıl yapılır?

Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Akşam eve misafirleriniz geliyor ve siz bu lezzetli yemeği yapmak isteyorsunuz ve arama motorlarında kuru fasulye tarifi nedir ve nasıl yapılır? şeklinde sorularla araştırma yapıyorsunuz. Peki, kuru fasulye tarifi nasıl yapılır? 

MALZEMELER

  • 3 su bardağı kurufasulye
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ veya
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 250 gram kuzu veya dana kuşbaşı eti
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3-4 adet kırmızı veya çarliston biber
  • Bir buçuk tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Kurufasulyeyi geceden ıslatın. Soğanı ince ince doğrayın. Biberleri ve kabukları soyulmuş domatesi küp küp doğrayın. Ayrı bir kapta sıvıyağ veya tereyağını ısıtın. Etleri içine koyun, biraz karıştırın. Etin rengi döndüğünde, soğanları ekleyip hafifçe soteleyin. Biberi de şöyle çevirin. Salçayı ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin, 5-6 dakika pişirin. Sıcak suyun içinde bekleyen fasulyeleri, haşlama suyu ile birlikte etlere koyun. Daha sonra küp doğranmış domatesleri ekleyin. Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Ateşten almaya yakın tuzunu ilave edin. Şimdiden afiyet olsun.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri



-->