Karakuş Tatlısı Nasıl Yapılır? Karakuş Tatlısı Tarifi

Adana'ya özgü bir tatlı olan karakuş tatlısı, MasterChef Türkiye ekranlarında gündeme geldi. Bunun üzerine birçok kişi 'Karakuş tatlısı nasıl yapılır?' diye araştırmaya başladı. Bizde sizin için karakuş tatlısı tarifini derledik. Peki, karakuş tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...

12.10.2020-11:38 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-11:50) Karakuş Tatlısı Nasıl Yapılır? Karakuş Tatlısı Tarifi

Her ne kadar Adana denince akıllara kebap gelse de aslında yöreye özgü birçok tatlı da bulunuyor. Yöresel tatlardan biri olan karakuş tatlısının tarifini sizin bir araya getirdik. İşte karakuş tatlısı için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...

MALZEMELER

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/2 adet limon

Kızartmak için:

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Açmak için:

  • 3 yemek kaşığı nişasta

NASIL YAPILIR?

Öncelikle şerbeti için gerekli olan su ve toz şekeri bir tencereye alın ve içerisine yarım limonun suyunu sıkıp kabuğuyla birlikte içerisine atın. Ocağın altını açarak şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bıraktığınız esnada limonun kabuğunu içinden alın.

Hamuru için gerekli olan malzemeleri yoğurma kabının içerisine alın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Un az gelirse bir miktar daha ilave edin.

Hamuru yoğurduktan sonra 6 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın ve bu bezelerin üstünü nemli bir bezle örterek 15 dakika kadar dinlendirin.

Bu esnada iç harcını hazırlayarak ceviz içi, tarçın ve toz şekeri bir kabın içerisine alıp karıştırın.

Hamuru dinlendirdikten sonra hamuru açacağınız zemine bol bol nişasta serpiştirin. Bezelerden birini alıp üzerine nişasta serperek açabildiğiniz kadar ince bir hamur açın. Daha sonra açtığınız yufkanın yarısına kadar olan kısmını, 3 parmak genişliğinde olacak şekilde akordiyon gibi katlayın.

Katladığınız bu kısma yan yana, öbek öbek hazırladığınız iç harçtan, aralarında 2 parmak kadar kalacak şekilde koyun.

Yufkanın katlamadığınız diğer yarısını da akordeon şeklinde olacak şekilde, öbek öbek koyduğunuz iç harcın üzerine kapatın ve üstüne hafifçe baskı uygulayın.

Öbeklerin yan taraflarından hamuru büzüştürerek parmağınızla bir şeker paketi yapar gibi sıkıştırın.

Sıkıştırdığınız yerlerden öbekleri kesin ve açılmaması için yan taraflarını iyice sıkıştırarak minik minik şeker paketleri halinde tatlınıza şekil verin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.

Hazırladığınız tatlınıza, bolca yağ koyup, iyice kızdırdığınız bir kızartma tavasına alın ve hamurları içine atarak çevire çevire güzelce kızartın. Kızarttığınız tatlıları soğumuş olan şerbetin içine atın. İşte bu kadar! Karakuş tatlınız hazır, afiyet olsun…

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal