Kabaklı Milföy Çanakları Nasıl Yapılır?

Kabaklı milföy çanakları nasıl hazırlanır? Malzemeleri neler? Kahvaltı sofralarınızı renklendirecek bu şahane lezzete bayılacaksınız. Hem görüntüsü hem de lezzeti ile aklınızı başınızdan alacak bu tarifi muhakkak denemelisiniz.

18.11.2019-11:00 - (Son Güncelleme: 18.11.2019-10:43)

Harika tariflerle kahvaltınızı renklendiremek istiyor ve fakrlı bir lezzete sahip olmak istiyorsanız işte size enfes bir tarif.

KABAKLI MİLFÖY ÇANAKLARI

MALZEMELER: 

5 adet sakız kabağı, 1 adet soğan,4 adet domates,3 dal taze soğan,4 yemek kaşığı zeytinyağı,2 diş sarımsak,100 gram beyaz peynir,1/2 demet dereotu,6 adet milföy hamuru,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı tuz.

Üzeri için:

50 gram kaşar peynir

HAZIRLANIŞI: 

Kabakları yıkayın sonra soyun ve küp şeklinde doğrayın. Domatesleri de küp küp doğradıktan sonra  bir kenara alın. Yanmaz tabanı olan bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve içine ince şekilde doğradığınız kuru soğanı koyup, pembeleşinceye kadar kavurun.

Sonrasında doğradığınız kabak ve domatesleri de ekleyerek, kabaklar yumuşayana kadar soteleyin ve sonrasında ocağın altını kapatın.Taze soğanları, sarımsakları ve dere otunu da ince şekilde doğrayıp, karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.

Beyaz peyniri elinizle ufaladıktan sonra içine katın, tuz ve karabiberi de ilave edip, harmanlayın.Bir cupcake tepsisini iyice yağlayıp, içerisine milföy hamurlarını dizin. Hazırlanan kabaklı karışımı hamurların içerisine paylaştırın. Üstlerine kaşar rendeleyip, evvelden ısıtılmış180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişmesi için bırakın. Piştikten sonra bir kaşık ile milföy çanaklarını cupcake tepsisinden çıkartın ve sıcak veya ılık olarak iklram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal