Islak Görünümlü Makyaj Nasıl Yapılır?

Islak makyaj trendi son zamanlara damgasını vurdu. Özellikle yaz aylarında tercih edilen ıslak görünümlü makyaj tekniklerini sizin için bir araya getirdik. Peki, ıslak görünümlü makyaj nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

09.07.2020-11:14 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-10:51) Islak Görünümlü Makyaj Nasıl Yapılır?

Her geçen gün yeni bir makyaj tekniği ortaya çıkıyor ancak özellikle ıslak görünümlü makyaj yaz aylarının vazgeçilmezi oluyor. Bu teknik cilde aydınlık bir görüntü kazandırmayı amaçlıyor. Sizin için ıslak görünümlü makyaj tekniklerini bir araya getirdik. İşte detaylar…

CİLDİNİZİ HAZIRLAYIN

Bu makyaj tekniği temizlenmiş ve iyice nemlendirilmiş bir cilde uygulandığı için oldukça doğal bir görünüm kazandırır. Bu nedenle makyaja başlamadan önce cildinizi güzelce temizleyip daha sonra cilt tipinize uygun olan bir nemlendirici uygulayın.

TEN MAKYAJI

Cildinizi temizledikten sonra atacağınız ilk adım ışıltılı bir makyaj bazını tüm yüzünüze uygulamak olmalıdır. Daha sonra ışıltılı bir makyaj altı bazı uygulayıp teninize aydınlık bir görünüm sağlayan ve ışıltı katan, cilt rengine uygun tondaki fondöteninizi uygulayın. Eğer akne izleriniz veya gözaltı morluklarınız varsa, bu bölgelerinize kapatıcı uygulayıp, parmaklarınla hafif tampon hareketlerle uygulayabilirsin. Yanaklarınıza biraz renk katmak için de, sevdiğin renkte ışıltılı bir allığı elmacık kemiklerinize uygulayabilirsin.

AYDINLATMAK

Islak görünümlü bir makyaj yapmak için highlighter edinmenize gerek yok! Açık tonda, ışıltılı bir göz farıyla da bu görünümü elde edebilirsiniz. Açık tondaki göz farınızı, ilk olarak makyaj fırçanızla kaş kemiğinize, elmacık kemiklerinizin üzerine ve bu iki kısmın bağlandığı noktaya uygulayın. Daha sonra parmak uçlarınla güzelce dağıtın. İkinci olarak, burnun üzerine ve burnun uç kısmına, dudaklarınızın üzerine, çenenize bir miktar daha uygulayın. En son göz pınarlarınıza ve göz kapağınızın orta kısmına uygulayın.

GÖZ VE DUDAK MAKYAJI

Islak görünümlü makyajın amacı cildin ışıltısını ortaya çıkarmak olduğu için göz ve dudak makyajında sade tonlar tercih edilmesi gerekir. Gözlerinize bolca maskara, dudaklarınıza ise ıslak görünümlü bir parlatıcı uygulayarak makyajınızı sonlandırabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal