İlişkileri Strese Sokan 3 Faktör

Birlikteliklerde ilişkileri strese sokan bazı davranışlar vardır. Karşı taraftan beklentilerinizin karşılanmadığına inandığınızda ya da sizin kadar çaba sarfetmediğinde çatırdamalar başlar. Peki ilişkileri strese sokan nedenler nelerdir? Gelin birlikte bakalım.

21.09.2019-09:39 - (Son Güncelleme: 21.09.2019-11:58)

Bir ilişkiye başlamak kadar devam ettirmek de çaba ister. Bazı davranışlar evlilikleri ya da evlilik yolunda ilerleyen ilişkileri sekteye uğratır ve kararları gözden geçirmenize neden olabilir. 

SÜREKLİ TARTIŞIYORSANIZ

İlişkide çiftler çoğu kez aralarındaki problemleri konuşarak halletmekten kaçınır, ya birbirilerine trip atarrlar ya da susarak durumun üstünü kapatmaya çalışır. Ancak  bu durum ilerleyen zamanlarda daha büyük problemlerin ortaya çıkmasına sebep olur.Küçük bir konu da olsa durumu eşinize anlatıp, ondan destek alarak ilişkinizin sağlığı için bu sorunu aşmalısınız.

 GELECEKLE İLGİLİ BELİRSİZLİK YAŞIYORSANIZ 

Gelecek kaygısı iki taraf için de stres sebebidir. Streste birçok problemi beraberinde getirir. Bunu önlemek için iki taraf da birbirine karşı dürüst olmalı, nasıl hissettiklerini birbiriyle konuşmalı ve daha sık görüşmelidir.

MÜCADELE ETMEDİĞİNİ GÖRDÜĞÜNÜZDE

İlişkide kişilerden biri ilişki için daha feda edici olmaya çalışırken diğer taraf umursamaz , vurdumduymaz olabiliyor. Bu durum karşı tarafı strese sokuyor. Onu karşınıza alıp nasıl hissettiğinizi söyleyin. Güvende ve değerli hissetmediğinizi dile getirin. Sorunlarınızı karşınızdaki kişiye tepki almadan çözmeye çalışın. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal