Gazpacho Nasıl Yapılır? Gazpacho Tarifi

Bir İspanya lezzeti olan gazpacho aslında soğuk bir domates çorbasıdır. Peki, hem ismi ile hem de tadı ile misafirlerinizi şaşırtacağınız gazpacho nasıl yapılır?

Gazpacho Nasıl Yapılır? Gazpacho Tarifi

Gazpacho Nasıl Yapılır? Gazpacho Tarifi

Gazpacho, birçok restorantta bulabileceğiniz hoş bir çorbadır. Ancak evde yapmak isterseniz de kolaylıkla yapabilirsiniz.

MALZEMELER

5 adet domates
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı sirke
4 diş ince kıyılmış sarmısak
5-6 dal fesleğen
1 dal biberiye
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp kesin. İçinden 1 kahve fincanı miktarında kenara koyun. Su, sirke, sarmısak, tuz ve karabiberi bir tencereye koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra içinden bir süzgeç desteğiyle sarmısakları alın. Doğranmış domates, iri kıyılmış fesleğen ve yapraklarına çıkarılmış biberiyeyi üstüne ekleyin Karıştırıp ocağın altını kapatın. Çorbayı blenderden geçirin. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Güzelce soğuduktan sonra kaplara aktarın. Köşeye ayırdığınız domates ve süzgeçle aldığınız sarmısağı karıştırıp, kapların üstlerine ilave ettiketn sonra servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri