Gazlı İçeceğin Gazı Kaçmadan Nasıl Saklanır?

Gazlı içecekler yazın kurtarıcısıdır. Ancak gazı kaçan içeceğin eski tadı aynı olmaz. Bu nedenle gazı kaçmaması için bazı konulara dikkat etmek gerekir.

26.08.2019-10:42 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-10:39) Gazlı İçeceğin Gazı Kaçmadan Nasıl Saklanır?

Gazı kaçmadan bir içeceği uzun süre muhafaza etmek adına birkaç tüyo vardır. Peki, nedir bu tüyolar? Gelin birlikte bakalım.

GAZLI İÇECEKLER NASIL SAKLANIR?

Asitli içeceklerin, hava akışını olabildiğince keserek, gazın içinde kalma zamanı uzatılabilir. En iyi işlem, yeterince içecek alarak bekletmemektir. Kalan gazı uzun zaman şişe içerisinde muhafaza etmek için, şişenin kapağını iyice kapatıp, buzdolabında ve kapak bölümü aşağıya gelecek biçimde ters döndürerek muhafaza etmek yeterli olacaktır. Buzdolabına yerleştirilecek olan şişenin, mutlaka yatay konmaması lazımdır. Bu hal, şişenin içinde hava girişini rahatlatacak ve gazlı içeceğin hava ile temas eden tarafını arttıracağından, gazın ayrışmasını arttıracaktır. Bu problemi çözmek ve gazlı içeceğin tadını mümkün olduğunda muhafaza etmek için, bardağa içeceği doğrudan koymak yerine, bardağı yavaşça eğerek, içeceği de kenarından sızdırarak doldurmak, köpürmesini ve aniden gaz kaçışını önleyecektir. Kritik bir öteki nokta ise, içeceğin masada veya açık havada durması yerine, servis yapılacağı son ana dek dolapta durmasıdır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal