Limon Uzun Süre Nasıl Saklanır? - Limonu Tuzlama Yöntemi

Fazla alıp kullanmadığınız ya da suyu sıkıp kullandığınız limonları tuzla saklayıp, daha sonra kullanabilirsiniz. Peki ama nasıl?

14.02.2019-11:56 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-11:51) Limon Uzun Süre Nasıl Saklanır? - Limonu Tuzlama Yöntemi

Fazla alıp kullanmadığınız ya da suyu sıkıp kullandığınız limonları tuzla saklayıp, daha sonra kullanabilirsiniz. Peki ama nasıl? İşte detaylar...

Orta Doğu'da ortaya çıkan limonu tuzlayarak saklama şekli, tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Peki kavanozda limon nasıl saklanır? İşte yanıtı..

Gerekli malzemeler:

- 6-8 adet bütün limon

- 4-5 yemek kaşığı tuz

- 1 adet büyük kavanoz

- Tahta kaşık

Yapılışı:

-Limonların dışını temizleyin, durulayın ve kurulayın. Uçlarını yuvarlak şekilde dilimleyin. Ardından limonu dikey tutup derin bir X işareti olacak şekilde kesin. Kesme işleminden sonra, dört parçaya ayrılmış bir limon elde edeceksiniz.

- Kestiğiniz limonların üzerine tuzları serpiştirin ve biraz ovun. Ardından kavanozun içerisine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin ve üzerine limonları içerisine mümkün olduğunca sıkıca yerleştirin. İçine itmek için tahta kaşık kullanın.Tüm limonlar kavanozun içine girdikten sonra, üzerine 1 adet limon suyu ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyin.

- Kavanozu kapatın ve limonları en az 1 hafta serin ve kuru bir yerde saklayın. Suyu ve tuzu dağıtmak için her defasında bir kez sallayın. 1 hafta sonra limonlarınızı buzdolabına alın. Kabukları yarı saydam hale geldiğinde, yumuşak ve kullanıma hazır olduklarını anlayacaksınız.

- Kullanımı hazır olduktan sonra, kavanozdan çıkarın ve fazla tuzu çıkarmak için durulayın. Limonun etli kısmını bıçakla dikkatlice kesip atın. Kabuğunu dilediğiniz gibi dilimleyip arzu ettiğiniz tarifte kullabilirsiniz. Kavanozda hazırladığınız limonları buzdolabında 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal