Vajina Sağlığı İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Kadınların vajina sağlığı hayati önem taşır. Bu organda meydana gelen rahatsızlıklar hayat konforunu oldukça düşürür. Peki vajina sağlığınızı nasıl koruyabilirsiniz? Vajina sağlığı için dikkat etmeniz gerekenler neler?

14.02.2019-11:35 - (Son Güncelleme: 30.07.2021-18:43)

Kadının doğurgan yıllarında vajina, östrojen hormonu ile beslenir. Bu hormon, vajina duvarını kalınlaştırır. Cinsel birleşme ve doğum sırasında östrojen hormonu gerilmeyi sağlayan kıvrımlar oluşturur.

MENOPOZ DÖNEMİNE DİKKAT

Menopoz dönemine girildiğinde ise östrojen hormonu düşerek vajina duvarı incelir ve daha kıvrımlı hale gelir. Üremenin durduğu bu dönemde organın gerilme kapasitesi azalır ve hormon salgılanmaması nedeniyle vajinal kuruluk oluşur. Bu yüzden cinsel hayat daha zor ve acı verici bir hale gelebilir. Acının neden olduğu korku ve kaygı vajinismusa neden olur. Bu kadın sağlığı için oldukça sağlıksızdır.

KULLANDIĞINIZ ÜRÜNLERE DİKKAT EDİN!

Vajina sağlığı için dikkat edilmesi gerekenlerin başında cinsel hayat gelir. Korunma yöntemleri vajina sağlığı için oldukça önemlidir. Cinsel yolla rahim ağzı kanserine varıncaya kadar birçok sağlık sorunu yaşanır. Bu nedenle güvenilir korunma yöntemleri kullanmak önemlidir. 

Vajina temizlemek için kullanılan ekstra hijyen ürünleri organın dengesini bozabilir. Vajinan temizlenmesi için farklı ürünler kullanmaya gerek yoktur. Vajina kendi kendini temizleyebilir. 

ADET AĞRILARININ NEDENİ ENFEKSİYON OLABİLİR

Adet döneminde rahimdeki kasılmalar meydana gelir. Rahimin çok fazla daralmasıyla kas dokusuna oksjen girişi azalır ve ağrı oluşur. Öte yandan uterin miyomlar, polipler ve enfeksiyonlar da ağrıya neden olabilir. 

BESLENME DÜZENİNİZ VAJİNANIZ İÇİN DE ÖNEMLİ

Tüm vücudumuzun sağlığı için ne yediğimize dikkat etmemiz gerektiği gibi vajina sağlığı için de dikkat etmek gerekiyor. Besinler asit-baz dengesinde değişimler oluşturur, bu değişimler vajinanın kendi kendini temizlemesinde etki eder. Ananas, zencefil, ve kırmızı meyveler vajina sağlığı için oldukça yararlıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal