Kayısılı Yulaf Topları Tarifi

Hem malzemeleri hem yapımı ile pratik olan kayısı topları, yaz ayının enfes meyvesi kayısı ile harika bir tatlı atıştırmalıktır. Çocukların da çok seveceği bu harika tadı deneyimlemeniz için malzeme listesini ve hazırlanış aşamasını derledik. İşte kayısı topları tarifi.

26.08.2019-09:22 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-09:13) Kayısılı Yulaf Topları Tarifi

Özellikle zayıflamaya çalışanlar için harika bir alternatif olacak bu şahane lezzeti mutlaka denemek isteyeceksiniz. Hem pratik bir biçimde hazırlayabileceğiniz hem de bir hayli ekonomik olan bu tatlı tarifi çok süre içerisinde vazgeçilmezleriniz arasında yerini alacak. İşte malzeme listesi ve hazırlanışı! 

MALZEMELER: 

15 adet kuru kayısı,6 adet hurma,1/2 su bardağı yulaf, 2 çay kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI: 

Kuru kayısıları ve hurmaları bir kasenin içerisine alın. Yumuşaması adına üstüne sıcak su ekelyin ve yaklaşık 10 dakika bekletin. Yumuşayan kayısıları ve hurmaları sudan çıkarın. Güzelce kurulayın.Hurmaların çekirdeklerini çıkardıktan sonra hurma ve kayısıları blendara alın. Güzelce ezilmesini sağlayın. Yulafları ekleyin. Yulaflar ve meyveler homojen bir şekill alana kadar karıştırın. Karışımı bir kaseye alın ve içine tarçın ekleyerek karıştırın. Bir tepsinin üstüne pişirme kağıdı serin. Karışıma istediğiniz boyutlarda elinizle şekiller verin ve pişirme kağıdı serili tepsinin üstüne dizin. Buzdolabında yaklaşık 3 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal