Erkek Arkadaşım Beni Seviyor Mu?

Bir insanın bizi sevip sevmemesi büyük meseledir. ‘‘Benim gövdem yıllar boyu sevmekle tarazlandı’’ diyen şair İsmet Özel haksız sayılmaz. Nitekim, hepimiz sevilmek, anlaşılmak ve onay görmek isteriz. Erkek arkadaşım beni seviyor mu diye düşünen bir kadının heyecandan yerinde duramayacağını varsayabiliriz.

22.06.2020-13:07 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:19) Erkek Arkadaşım Beni Seviyor Mu?

Erkek arkadaş seçerken de bizi tetikleyen en temel duygu sevilmektir. Fakat, kadınlar orada bir hataya düşerler. Erkeklerin onları sevmelerine pek fırsat vermezler.

KADINLAR ERKEKLERİN ONLARI SEVMELERİNE NEDEN FIRSAT VERMEZLER?

Erkek arkadaşım beni seviyor mu diye düşünen bir kadın, bu soruyu ben erkek arkadaşımı seviyor muyum diye de sormalıdır. Bu soruyu tersine çevirmek gerekir. Çünkü, aslında kadınlar erkekleri neden sevdiklerini düşünmeksizin, sadece o anki duygularının, heyecanlarının ve korkularının peşinden giderler.

Çoğu kadın, erkeklerin onları sevmesine fırsat vermeden, yanlış çıkışlar yaparak, aceleci davranır. Bu noktada, ilişkilerde kuralları koyan daima kadın olmalıdır. Eğer, bir kadın gerçekten isterse, bir erkeğin onu sevmemesi olanaksızdır. Sevgi konusunda kafasında soru işaretleri yer alan bir kadın, ilişkinin iplerini eline almıyorsa, o iletişimin şüpheyle karışık bir umutsuzluğa, hatta ileri derecede saplantıya dönüşmesi de muhtemeldir.

Kadınlar erkeklerin kendilerini sevip sevmediklerini anlamak istiyorlarsa, onlara biraz mesafe koymalı ve zaman tanımalıdırlar. Ayrıca, erkeksiz de hayatına devam edeceğinin sinyalini veren bir kadın, her zaman onun tarafından daha çok sevilir. Bu yüzden, sevgilinizin sizi sevip sevmediğini merak etseniz bile, gerekirse dilinizi ısırıp, bunu ona belli etmemelisiniz. O zaten hareketleriyle sizi sevip sevmediğini gösterecektir.

Şu noktada, sizin de gerçekçi davranmanız gerekir. Seviyorsa ve sizi hayatının bir yerine koyuyorsa; ona bağımlı olmadan, kaliteli bir ilişki sürmelisiniz. Sevmiyorsa, sizinle cinsellik, vakit geçirmek, alışkanlık vb. gibi bağlarla birlikte oluyorsa, ipleri koparmanız ve onu unutmaya çalışmanız en isabetlisidir.

ERKEK ARKADAŞINIZIN SİZİ SEVMESİNİ NASIL SAĞLARSINIZ?

Bir kuşku sizi erkek arkadaşım beni seviyor mu gibi bir yere sürüklediyse, tavsiyemiz biraz geriye çekilmenizdir. Bunu ona belli etmeden, aranıza koyacağınız mesafe, onun size yaklaşma derecesini de belirleyecektir.

Eğer, yokluğunuzu hissedip, size bir şekilde dönüyorsa; yakınlaşmak isteyip, sizinle ilgili planlar yapıyorsa, o vakit içinde bir sevgi kırıntısı bulunuyor demektir. Fakat, sizinle salt cinsellik için bir araya geliyorsa, aranızdaki sorunları sürekli örtbas etmeye çalışıyor veya her şekilde sizi suçluyorsa, o insanın sevgi dolu olmadığını görmeli, önleminizi acilen almalısınız. Böyle bir şüpheniz varsa, zaten aranızda bir şeyler ters gidiyor demektir.

KENDİNİZDEN VAZGEÇMEYİN!

Ne olursa olsun; hatta, hayatınızda bir erkek de bulunsa, kendinizden sevgi için asla ödün vermeyin. Aslında, ilişkilerde sevgiden ziyade, saygı önemlidir. Sevgi nefrete dönüşecek, fırtınalarıyla sizi zarara da uğratacak bir duygudur. Çünkü, sevgi çok özneldir. Siz birini seviyorsanız, o da sizi aynı oranda sevmeyebilir. Bu beklentiye girmek çatışmayı büyütür. Sevgiden ziyade, daha önemli olan konu saygıdır.

Erkek arkadaşım beni seviyor mu sorusunun yerine, erkek arkadaşım bana saygı duyuyor mu sorusunu sormanız daha elzemdir. Saygı, herkesin ortak alanda uzlaşmasını sağlayıp, birbirini kabul etmesine olanak sunan daha gerekli bir konudur.

Karşınızda, alanınıza girmeyen, gerektiğinde yanınızda olan ve her koşulda asil davranan bir erkekse, onunla daha güzel bir ilişki kurmanız olasıdır. Unutmayınız ki, ‘‘ya benimsin ya kara toprağın’’ diyen, kara sevdaya tutulduğunu söyleyen, seni seviyorum, senden vazgeçemiyorum diye inleyip duran erkeklerden birçoğunun içindeki canavar da vahşetle ortaya çıkmaktadır. Şiddetli bir tutkudan, sağlıksız bir sevgiden ziyade, nitelikli bir iletişimin olduğu, saygı çerçeveli bir ilişki daha yaşanılasıdır!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal