Çatlayan Eller İçin Neler Yapılmalı?

Soğuk havalar hemen hepimizin ortak kabuslarından. Çünkü havaların soğuması ile birlikte cildimiz anında kurumaya başlar. Ve cildimizde en çok etkilenen yer ise ellerimizdir.

22.06.2020-13:05 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:00) Çatlayan Eller İçin Neler Yapılmalı?

El kuruluğunuz için ellerinize krem sürmeniz bile anlık çözüm yaratacak ve elleriniz kurumaya devam edecektir. Bunu önlemek için kalıcı nem sağlamanın en kalıcı yolu doğal yollar ile yapacağınız yöntemler olacaktır. Bu sebeple çatlayan eller için ne yapılmalı yazımızda sizin için bütün doğal yöntemleri inceledik. İşte; Çatlayan eller için ne yapılmalı? Yazımızda biz sizler için her şeyi araştırdık.  

 

Nemlendiricili Sabun Kullanmak

Soğuk havalar bir kenara ellerimizi sık sık yıkamak da el kuruluğuna neden olan aktivitelerden biri. Kimyasal maddeler içeren sabunlar ellerinizin daha çabuk kuruyup çatlamasına neden olacaktır. Böylece sık sık yıkasanız bile elleriniz daha az zarar görecektir.

Zeytinyağı

Çatlayan eller için ne yapılmalı? dendiğinde zeytinyağının bir mucize olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. Zeytinyağının antioksidan özelliği ve yağ asidi içermesi sebebiyle kuruyan ellerinizin imdadına yetişecektir. Ayrıca zeytinyağı cildinizi yumuşak ve nemli tutacaktır. Günde iki kez 5 ile 10 dakika aralarında ılık zeytinyağı ile ellerinize masaj yaparak uygulayabilir ve pürüzsüz, nemli ellere sahip olabilirsiniz. Bu yöntemi zeytinyağını kullanmadığınız bir şişeye koyarak gün boyunca yanınızda bile taşıyarak bakımınızı yapmanız mümkün.

Muzun Nemlendirici Özelliği

Muz deyince ilginç geldi değil mi? Ama hiç öyle gelmesin muz muhteşem bir nemlendirme özelliğine sahiptir. Bu sebeple muzun nemlendirme özelliğinden mutlaka yararlanmalısınız. Küçük bir parça muzu çatalla ezip püre haline getirdikten sonra ellerinize uygulayıp yarım saat bekletin ve ardından yıkayın. Sonuca siz bile inanamayacaksınız. Bir diğer yöntem ise püre haline gelmiş muza biraz bal ve zeytinyağı ekleyerek aynı işlemi uygulayıp yarım saat beklettiğinizde etkisi ikiye katlayacaktır. Daha sonra soğuk su ile ellerinizi güzelce yıkayıp nemlendiricinizi sürebilirsiniz.

Limon Suyu Temizler

Limon suyu, son derece yumuşatıcı ve ellerinizin temizlenmesine yardımcı bir besindir. Aynı zamanda ise limon suyu renk açıcı özelliği sayesinde ellerinizdeki lekelerin yok olmasına ve açılmasına yardımcı olacaktır. Eşit miktarda uygulayacağınız limon suyu, bal ve karbonatı güzelce karıştırın. Bu karışımı 1 dakika masaj yaparak ellerinize uyguladıktan sonra, 5 dakika kadar bekletip, ılık su ile ellerinizi güzelce yıkayın. Bu yöntemi hafta da bir iki kez olmak üzere tekrarlayabilirsiniz. Çatlayan eller için ne yapılmalı; Aloe vera’dan kullanılamalıdır.

Aloe Vera Nemi

Aloe vera, özellikle ve yıpranmış cilt üzerinde nemini korumaya yardımcı olur. Taze aloe vera yaprağını uzunlamasına kesip içinden çıkaracağınız tap taze aloe vera jeli ile ellerinize hafifçe masaj yaparak uygulama yapın. Daha sonra 10-15 dakika kadar bekleyin ve ılık su ile durulayın. Günde 1-2 kez bile uygulayabilirsiniz bu işlemi eğer alerjiniz yok ise hiçbir zararı olmayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal