Dışı Çıtır İçi Yumuşak İsveç Keki Tarifi

Klasik keklerden sıkılanlar için enfes bir tarifimiz var. Kendinizi ve misafirlerinizi şımartacak bu lezzete tatlı sevmeyenler bile hayır diyemeyecek.

Dışı Çıtır İçi Yumuşak İsveç Keki Tarifi

Bu harika enfes keki yaparken yapım aşamalarına bire bir uyarsanız ortaya çıkan sonuçtan oldukça memnun kalacaksınız.

İŞVEÇ KEK TARİFİ

Malzemeler:

-100 gram tereyağı
-1 su bardağı şeker
-2 adet yumurta
-3/4 su bardağı un
-1 paket vanilya
-3 yemek kaşığı kakao

Üzeri için: 

Üzerini dilediğiniz meyve ve pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. 

Nasıl yapılır?

-Tereyağını eritip soğuması için bırakın. Yumurta ve şekeri 5 dakika yüksek devirde çırpın.
-Un, vanilya ve kakaoyu ayrı bir kaba alarak karıştırarak yumurta-şeker karışımına ilave edin ve iyice karıştırın.
-Son raddede ılıyan tereyağını katın ve karıştırın.
-22cm'lik yuvarlak kalıba veya 20 x 30cm'lik dikdörtgen kalıbı yağlayıp sonra, karışımı içine boşaltın.
-Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20 dakika süre ile pişirin ve ılıdıktan sonra servis edin.

Püf noktası:

-Kekin dağılmamasını istiyorsanız mutlaka kek kalıbınızı güzelce yağlayın ya da yağlı kağıt serip pişirin.
-Kekiniz pişince içi ıslak ve hafif akışkan kıvamlı, dışı ise keserken dağılacak kıvamda gevrek olmalıdır. Bu nedenle kontrollü olarak pişirmenizde fayda var.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri