Ciltteki Gözeneklerden Kurtulmak Mümkün mü?

Yüzünüzü buhara tutup, üzerine soğuk su uygulayabilir veya sıcak kompres uygulayabilirsiniz. Ancak gözenekleri sıkılaştırmak için kullanılan bu yöntem, sanılanın aksine gözenekleri açıp kapatmaz. Peki gözenekleri gidermek mümkün mü?

10.09.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-13:11) Ciltteki Gözeneklerden Kurtulmak Mümkün mü?

Gözenekler, aslında ciltteki tüylerin köklerinin olduğu, ter ve yağın yüzeye ulaşmasını sağlayan deliklerdir. Bu sebeple gözeneklerden tamamen kurtulmak hiçbir zaman beklenmemeli çünkü bu mümkün değildir. Delikleri sıkılaştırmak için buhar yöntemi ardından soğuk su uygulaması doğru bilinen yanlışlar arasında yerini almaktadır.

Yüzümüzün tamamında gözenekler bulunmaktadır. Fakat T bölgenizin çevresinde ve yüzünüzün merkezinde yoğunluk olması yaygındır.Gözeneklerin boyutunu etkileyen çeşitli faktörler bulunmaktadır. Güneş hasarı, genetik veya gözeneklerin etrafında bulunan kolajenin eksilmesi cildin gevşemesine ve gözeneklerin irileşmesine sebep olabilir.

Ciltteki kolajen zayıflar ve zarar görürse gözeneklerin boyutu büyüyebilir. Aynı zamanda daha iri veya daha belirgin gözenekler yanılsamasına sebep olabilecek gözenek tıkanıklıklarının da cildinizde görülmesi mümkün.

Eğer gözeneklerinizin bir anda daha büyük görünmeye başlaması kolajen eksikliğinden kaynaklanıyorsa, soğuk su gözeneklerinize yardımcı olamaz. Soğuk su yerine, hücre döngüsünü sağlayacak ve kolajen üretimini arttıracak A vitaminin bir türevi olan retinole kullanabilirsiniz.

Güneşin verdiği zarara, aynı zamanda kolajen kaybına da olumlu etki sağlar, bu sebeple her gün SPF 30 veya daha yüksek koruyucu etkisi olan güneş koruyucuları, güneşe çıkmadan önce mutlaka kullanmalısınız. Güneş yaşlanma sürecini hızlandıracak oranda cilde zarar vererek gözeneklerinizin daha belirgin görünmesine neden olabilmektedir. Yüze uygulanan sıcak su ve buharı, yüzünüzde bulunan sebumu (yağı) gevşeterek, temizleyici ile yıkadığınız zaman gözeneklerden kolayca kirin arınmasını sağlar. İçinde AHA ve BHA asitleri barındıran ürünleri kullanmak, gözeneklerinizi temiz tutmaya ve ciltteki hücresel yenilenmeye olumlu etki edecektir. Mikrodermabrazyon, mikro iğneleme ve diğer ısı temelli teknolojik tedavi yöntemleri, cildinizde daha çok ödem ya da şişme oluşturduğu için gözeneklerinizin daha küçük görünmesini mümkün olur. Yani bir travmaya tepki olarak cilt dolgun gözükecektir. Gözenekleriniz bu uygulamalardan sonra daha sıkı görünecektir ama aslında daha sıkı olmayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal