Çikolata Soslu Kek Nasıl Yapılır? Çikolata Soslu Kek Tarifi

Beş çaylarının yanına ya da gittiğiniz piknikte afiyetle tüketebileceğiniz bir tarifi paylaşıyoruz. Çikolata sevenlerin asla hayır diyemeyeceği bu lezzetin nasıl yapıldığını içeriğimizde bulabilirsiniz. İşte çikolata soslu tek tarifi.

27.05.2019-10:56 - (Son Güncelleme: 27.05.2019-10:42)

Çayın kahvenin yanında size eşlik edecek tadına doyum olmaz çikolata soslu kek tarifinin püf noktalarını derledik.

ÇİKOLATA SOSLU KEK   

Malzemeler;  

180 gram bitter çikolata, 1/2 su bardağı şekersiz çiğ krema, 3 adet yumurta, 3/4 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1/2 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu,
2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı vanilya özütü.

Hazırlanışı; 

Yumurtaları derin bir karıştırma kasesine alın. Toz şeker ilave edip şeker taneleri tamamen yok olana dek çırpın. Sıvı yağ, yoğurt, süt, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya özütü ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırma işlemine devam edin. Son olarak elenmiş un ve kabartma tozunu katıp kıvam alana dek kısa bir süre karıştırın. Isıya dayanıklı dilimli kek kalıbını az miktarda tereyağı ile yağlayıp hafifçe unlayın.

Kek harcını kalıba döküp üzerini bir spatula ile düzeltin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 40-45 dakika dek pişirin. Çikolata sos için; küçük bir sos tenceresine koyduğunuz şekersiz çiğ kremayı kısık ateşte ısıtın. Bitter çikolata küplerini atıp ocaktan indirin. Ara ara katıştırarak kremanın ısısıyla çikolatanın erimesini bekleyin. Fırından çıkan keki oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra ters çevirerek kalıbından ayırın. Hazırladığınız çikolata sosu üstüne gezdirip oda ısısnda beklettikten sonra servis edebilrisiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal