Beşamel Soslu Tavuklu Enginar Nasıl Yapılır?

Tavuk yemekleri yemek masalarının olmazsa olmazı yemeğidir. Türlü çeşit tarifi bulunan tavuğu beşamel sosla ve enginarla denediniz mi? Tadı damağınızda kalacak bu enfes lezzetin tarifini içeriğimizde veriyoruz.

25.05.2019-16:00 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-15:49)

Beşamel soslu ve tavuklu enginar hem sebze sevenlerin hem beyaz et sevenlerin vazgeçilmezi olacak bir yemek. İşte o enfes yemeğin tarifi...

BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU ENGİNAR

Malzemeler

5 adet enginar
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
300 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1 adet yemeklik doğranmış kırmızı biber
1 su bardağı taze bezelye
Tuz
Taze çekilmiş karabiber Beşamel Sosu İçin:
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt


Hazırlanışı

Enginarları üstünü örtecek kadar su ve limon suyuyla yumuşayıncaya dek haşlayın.
Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı, soğan, tavuk ve kırmızı biberi koyup yüksek ateşte soteleyin...
Suyunu çekince 1 su bardağı su ekleyip bezelyeleri de koyun, tuzunu ayarlayın ve yumuşayıp suyunu çekene dek pişirin.
Beşamel sos için un ve yağı kokusu çıkancaya kadar kavurun, sütü ilave edin ve koyulaşana dek pişirin.
Enginarları, yağladığınız bir fırın kabına dizin.
Üzerlerine tavuklu harçtan bölüştürün.
Beşamel sosu da üstüne paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızaranadek pişirin. Taze çekilmiş karabiber serperek servis edin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal