BRAT Diyeti Nedir? Özellikleri Nelerdir?

BRAT diyeti nedir? BRAT diyetinin özellikleri nelerdir? Hangi durumlarda BRAT diyeti uygulanır? BRAT diyetinde ne yenmelidir? Merak ettiğiniz her şey haberimizin detaylarında…

17.02.2020-14:19 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-14:01) BRAT Diyeti Nedir? Özellikleri Nelerdir?

BRAT diyeti, çocuklar ve yetişkinler için su kaybını önlemek amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Özellikle ishal, bulantı ve kusma gibi rahatsızlıklarda, alınan bir önlem şeklidir.

BRAT DİYETİ NEDİR?

BRAT diyeti, mideye ve bağırsaklara dinlenme fırsatı vermek amacıyla uygulanan bir diyet çeşididir. BRAT; muz, pirinç, elma ve tostu temsil eden harflerdir. Bu besinlerin ortak özellikleri, lif içeriği, protein ve yağ bakımından düşük bir orana sahip olmalarıdır.

BRAT DİYETİNİN ÖZELLİKLERİ

BRAT diyetini temsil eden gıdalar, mideyi yormayan, kolayca sindirilebilen ve su kaybını önleyen bir özelliğe sahiptir. Midenin rahatsız olduğu dönemde, düşük tahriş özelliği vardır. Bağırsaklarda üretilen dışkı miktarında azalma sağlar. Bir iki gün uygulanan bu diyet ile ishal azalırken ishalin vermiş olduğu ağrılar da hafiflemiş olur. Uzun süre bu diyeti uygulamak, yetersiz beslenmeye neden olacağından, kontrollü yapmak gerekir. Su kaybı belirtileri, ateş ve baş dönmesi gibi belirtiler ortaya çıkarsa mutlaka doktora başvurmak gerekir.

BRAT DİYETİ

Muz: İshal yaşandığı sırada kaybedilen besin değerini yerine getirir. Vücuda potasyum miktarı sağlayarak mideyi rahatlatır.

Elma: Midenin rahatlamasını sağlayan bir besindir. Elma sos şeklinde tüketildiğinde, dışkının daha katı bir şekilde dışarı atılmasına yardımcı olur.

Pirinç: Sindirmeyi kolaylaştıran düşük lif içeriğine sahiptir. Mideye, ishal sırasında nazik davranan bir gıdadır.

Tost: Mide rahatsızlıklarında, düşük lifli tahıldan yapılan tost veya kızarmış ekmek, bu sürecin daha hızlı ilerlemesini sağlar.

BRAT diyeti sırasında yani ishal devam ederken; süt ürünleri, yeşil salata, brokoli, portakal, domates, kafein içeren içecekler ve sıcak-soğuk içeceklerden uzak durulması gerekir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal