16.01.2020-17:20 (Son Güncelleme:20.04.2024-05:56)


1

Özellikle kadınlar kilo vermek, toksinleri vücuttan atmak veya sağlıklı beslenmek için çeşitli diyetler yapıyorlar. Bununla birlikte her yıl birçok diyet ortaya çıkıyor. Kimisi sadece besinlerin suyunu içerek kimisi de sağlıklı yağlarla kilo vermeyi vadediyor. İşte son yılların en popüler diyetleri…



2

Sebze ve Meyve Suyu Diyeti

Sebze ve Meyve Suyu Diyeti

Vücudu toksinlerden arındıran bu diyet en az üç gün en fazla iki hafta boyunca sadece taze sıkılmış sebze ve meyve suyu ile beslenmeyi tavsiye ediyor.



3

Akdeniz Diyeti

Akdeniz Diyeti

Sağlıklı bir kalp ve uzun bir yaşam için faydalı olduğu bilinen Akdeniz diyeti en popüler diyetlerden biridir. Yeşil sebzelerin, zeytinyağının ve balığın bolca tüketildiği bir diyet tipidir.



4

Ketojenik Diyet

Ketojenik Diyet

Yüksek protein ve yağ içeren yiyeceklerin popüler olduğu, rafine edilmiş şeker ve karbohidratları yasaklayan bu diyet türü aslında epilepsi ve kanser hastaları için hazırlanmıştır. Amaç, vücudun karbohidratlardan enerji alması engellenerek var olan yağ depolarını enerji olarak kullanmasının sağlanmasıdır.



5

Paleo Diyeti

Paleo Diyeti

Mağara adamı ya da taş devri diyeti olarak da bilinen paleo diyeti, çoğunlukla et, çiğ meyve ve sebze tüketimiyle oluşuyor. Bu diyet yönteminde tahıl ürünlerinden uzak durulması gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR