Kadıköy Metrosundaki Bıçaklı Saldırganla İlgili Karar Verildi

İstanbul metroda bıçaklı saldırgan olarak gündeme gelen Emrah Yılmaz’ın ‘adliyede kadın bir polis beni dövdü’ demesi üzerine yapılan araştırma ve soruşturma çalışmalarında saldırganın anlattıklarıyla bir ilgisinin olmadığı ortaya çıktı.

10.01.2022-10:32 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-10:32)

İstanbul’da Kadıköy- Tavşantepe metrosunda bıçaklı saldırgan olan hafızalara kazınan Emrah Yılmaz hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Bir kadına bıçaklı saldırıda bulunan Yılmaz’ın ‘adliyede kadın bir polis beni dövdü’ dediği ortaya çıktı. Konuyla ilgili yapılan araştırma ve soruşturma çalışmalarında saldırganın anlattıklarıyla bir ilgisinin olmadığı kaydedildi. 

Metroda bir kadına bıçaklı saldırı dehşeti yaşatan Emrah Yılmaz, ‘adliyede kadın bir polis beni dövdü’ diyerek şikayetçi olduğu ifade edildi. Üzerine atılı birçok suçtan tutuklanan Yılmaz'ın iddiasındaki şikayeti üzerine araştırma ve soruşturma çalışmaları başlatıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili yaptığı soruşturmada adliyedeki kamera görüntülerini incelediği belirtildi. 

DARP EDİLDİM İDDİASI

Birçok suçtan tutuklanan Emrah Yılmaz’ın iddia ettiği gibi bir yaralama eylemin gerçekleşmediği ve iddianın yalnızca soyut bir iddiadan öteye gidemediği kaydedildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘kasten yaralama’ suçundan başlattığı soruşturmada takipsizlik kararı verdiği belirtildi. 

Geçen yıl Kasım ayında Kadıköy- Tavşantepe metro hattında tartıştığı bir kadın yolcuya bıçak çekmesi sonrası hakkında, 'silahla tehdit', 'yaralamaya teşebbüs' ve 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçlarından iddianame hazırlanmıştı. Üzerine atılı birçok suçtan tutuklanan Emrah Yılmaz’ın adliyeye getirildiği esnada orada bulunan bir kadın polisten şikayetçi olduğunu ifade edildi.  

BİLETMEK İÇİN YANIMA BIÇAK ALDIM SAVUNMASI

Metro hattında kadına yönelik bıçaklı saldırıda bulunan Emrah Yılmaz, olayın olduğu gün Ataşehir Ünalan'a gitmek için Maltepe Huzurevi durağından Kadıköy metrosuna bindiğini ifade etti. Kadına yönelttiği bıçağı ise biletmek için yanına aldığını belirterek, ‘Cebimde bıçakla metroya bindim. Bostancı durağına geldiğimizde ismini bilmediğim, karşımda oturan bayanın maskesinin aşağıda olduğunu gördüm. Uyardım ama kapatmadı’ diyerek tartışmaya başladıklarını belirtti. 

DARP EDİLDİM İDDİASINA TAKİPSİZLİK KARARI

Metro hattında yaşanan olay sonrasında saldırgan Emrah Yılmaz, metrodan inerek evine gitti. Metrodan bulunan yolcuların şikayeti üzerine olaydan kısa bir süre sonra Kadıköy Asayiş Büro Amirliği'nce şüpheli gözaltına alındı. Yılmaz, Kartal'daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Tutuklu olarak yargılanan saldırganın avukatı aracılığıyla da şikayetçi olduğu ifade edildi. Saldırgan iddiasında, 25 Kasım 2021 günü Kartal’daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na getirildiği sırada orada bulunan kadın bir polis memurunun kendisini darp ettiğini ve kafasını duvara sertçe vurduğunu iddia ederek şikayetçi olduğu ortaya çıktı. 


Yılmaz'ın iddiasındaki şikayeti üzerine araştırma ve soruşturma çalışmaları başlatıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili yaptığı soruşturmada adliyedeki kamera görüntülerini incelediği belirtildi. Tutuklu saldırgan Emrah Yılmaz’ın iddia ettiği gibi bir yaralama eylemin gerçekleşmediği ve iddianın yalnızca soyut bir iddiadan öteye gidemediği kaydedildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘kasten yaralama’ suçundan başlattığı soruşturmada takipsizlik kararı verdiği belirtildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal