Kabine Toplantısı’nda gündem yoğun: 4 kritik konu masaya yatırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı’nda başörtüsü düzenlemesi, TOKİ kampanyaları, gıda fiyatları ile EYT düzenlemesi olmak üzere 4 ana başlığın gündeme getirilmesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

10.10.2022-09:13 - (Son Güncelleme: 10.10.2022-13:43)

İki haftada bir gerçekleştirilen Kabine Toplantısı 10 Ekim 2022 Pazartesi (Bugün) yeniden toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirilecek olan toplantıda başörtüsü düzenlemesi, TOKİ kampanyaları, gıda fiyatları ile EYT düzenlemesi olmak üzere 4 ana başlığın gündeme getirilmesi bekleniyor. 

4 kritik konu masaya yatırılacak

Kabine Toplantısı’nda ilk olarak  yaklaşık 6 milyon kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi masada olacak. Sona yaklaşılan çalışmanın detayları konuşulacak.

Kamudaki 550 bin sözleşmeliye yönelik kadro çalışması, mevsimlik ve geçici işçilerin durumu ile yaklaşık 90 bin taşeron işçisinin kadroya alınması için yürütülen çalışmalar görüşülecek.

Kabine Toplantısı gündem

Başörtüsü düzenlemesi gündemde

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakkında "Gelin çözümü yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısı yaptığı başörtüsü düzenlemesi konusunda Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürlüğü'ne teknik çalışma yapılması talimatı veren Bakan Bekir Bozdağ, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başta olmak üzere hukukçu grup başkanvekilleri ve genel başkan yardımcıları ile bir araya geldi. Anayasa hukuku profesörleriyle görüşen Bozdağ'ın dün de TBMM Anayasa Komisyonu üyelerinin taslak hakkındaki görüşlerini aldığı öğrenildi.

Kabine Toplantısı’nda gündem yoğun

Toplantıda, ekonomideki son durum, enflasyona karşı alınan yeni önlemler ve milyonlarca başvuru alan sosyal konut kampanyasının detaylarının da gündeme alınması öngörülüyor. 25 Ekim'de ilk kazmanın vurulacağı "İlk Evim İlk İşyerim" projesiyle ilgili yeni detaylar da kabine toplantısında görüşülecek.

AK Parti'nin hukukçu kurmaylarının da yer aldığı çalışmalar sonucu ortaya çıkan taslağın Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrasında gündemde öne çıkan konulara ilişkin açıklama yapacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal