İstanbul Kadıköy’de doğal gaz patlaması: 3 vatandaş hayatını kaybetti

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bilinmeyen bir sebepten dolayı doğal gaz patlaması yaşandı. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edilirken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

10.10.2022-09:04 - (Son Güncelleme: 10.10.2022-13:42) İstanbul Kadıköy’de doğal gaz patlaması: 3 vatandaş hayatını kaybetti

Kadıköy’de 3 katlı bir binanın üçüncü katında, doğal gaz borusundaki sızıntıdan kaynaklandığı iddia edilen bir patlama yaşandı. Patlamanın sonrasında binada yangın başlarken, patlamanın verdiği şiddetle çevredeki bazı bina ve otomobillerde hasarlar meydana geldi. 

Çok sayıda ekip sevk edildi

Kadıköy Fikirtepe Mahallesi Özbey Caddesi'nde bulunan 3 katlı binanın üçüncü katında doğal gaz sızıntısından kaynaklandığı iddia edilen patlama meydana geldi. Patlamanın ardından binada yangın çıktı. Binada yaşayanlar hızla dışarı çıkarken ihbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yaklaşık 1 saat sonra kontrol altına alındı. Ancak hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı.


İstanbul Valisi açıklama yaptı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kadıköy'de meydana gelen patlamada üç kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen doğalgaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını yitirdi. Binada arama çalışmaları devam ediyor. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.’’ ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği, Kadıköy Fikirtepe'de 3 kişinin öldüğü patlama ve yangının kesin sebebinin; itfaiye, emniyet, AFAD ve İGDAŞ ekiplerinin incelemelerinin tamamlanmasının ardından kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada ise Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak 34 numaralı binada patlama ve sonrasında yangın meydana geldiği aktarıldı.

Açıklamada, olay yerine ivedilikle itfaiye, 112 Acil Sağlık, güvenlik ve AFAD ekiplerinin sevk edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Olayda Özbekistan uyruklu (A.K.) yaralanmış olup, 112 Acil Sağlık ekiplerince sevk edildiği hastanede tedavi altına alınmıştır. Binadaki yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmüş, soğutma ve arama çalışmaları başlatılmıştır. Yapılan arama çalışmalarında maalesef, yaralı A.K'nin 68 yaşındaki babası M.K. ile 10 yaşındaki kızı N.K. ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Yaşanan elim olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralımıza acil şifalar diliyoruz. İtfaiye, emniyet, AFAD ve İGDAŞ ekiplerinin patlama ve yangının kesin sebebine ilişkin incelemeleri tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal