Zelenskiy'den Kırım mesajı: Kaçmaları en iyi seçenek olacaktır

Rusya ile yapılan savaş konusunda son gelişmeleri ulusa sesleniş konuşmasında anlatan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kırım’da yaşayan Rusların bir an önce gitmelerinin onlar için en iyi seçenek olacağını söyledi.

09.10.2022-14:32 - (Son Güncelleme: 09.10.2022-14:32) Zelenskiy'den Kırım mesajı: Kaçmaları en iyi seçenek olacaktır

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya ile yapılan savaş konusunda son gelişmeleri ulusa sesleniş konuşmasında açıkladı. Rusya’nın tüm Ukrayna bölgelerinden çekilmesi gerektiğini söyleyen Zelenski, ‘’Kaçmaları en iyi seçenek olacaktır’’ diye konuştu.

Kaçmaları en iyi seçenek olacaktır

Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında şu sözleri kullandı:

"İşgalciler bir şansları varken kaçarlarsa, bu onlar için en iyi seçenek olacaktır. Kalmak zorunda kalırlarsa, herhangi bir işgalci Ukrayna esaretine teslim olmanın bir yolunu bulabilir. Silahlarını gönüllü olarak bırakan ve teslim olan tüm Rus askerlerinin hayatlarının korunmasını garanti ediyoruz. Ukrayna her zaman tüm uluslararası normlara ve sözleşmelere bağlıdır"

Zelenski Kırım

Son gelişmeleri açıkladı

Zelenski, konuşmasında sahadaki son gelişmeleri de aktardı. Bahmut bölgesinde çatışmaların yoğun olduğunu belirten Zelenski, "Donbas'ta, özellikle Bahmut yönünde çok zor, çok çetin çatışmaların olduğu mevzilerimizi tutuyoruz. İşgalden kurtarılan bölgelerde yeniden yapılanma çalışmalarının hızını bir gün bile yavaşlatmıyoruz. Ulaşımdır, elektriktir, gaz tedarikidir, posta hizmetleridir, sosyal yardımlardır, nerede imkan varsa sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal