Kabe, Yeniden Ziyarete Açıldı

Coronavirüs vakalarının artmasıyla Kabe'ye ziyaretleri durduran Suudi Arabistan, dezenfekte ve temizlik işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kabe'yi tekrar ziyarete açtı.

06.03.2020-14:09 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-17:25)

Suudi Arabistan'da coronavirüs vaka sayısının 5'e çıkmasıyla Suudi yetkililer, önlem amacıyla hem yurt dışından hem de ülkede yaşayanların umre ziyaretlerini geçici olarak durdurduğunu duyurmuştu. Tedbir için kapatılan Kabe ve Mescid-i Nebevi, başlatılan dezenfekte çalışmalarının bitmesiyle tekrar ziyarete açıldı.

Akşam saatlerinde Kabe’nin etrafını görüntüleyen bir Türk vatandaşı, "Sabah namazını, öğle namazını kıldık, hiç problem yoktu. İkindi namazında Ravza-i Mutahhara'nın Babüsselam Kapısı ile Babül Feth Kapısı yani Umrecilerin Peygamberimizi selamladığı, Babüsselam'dan girerek selamlayıp Babül Feth'ten çıkılan kapılar ikindi namazına yarım saat kala kapatıldı" ifadelerini kullandı.

Mekke'den Umre ziyareti için gelen kişilerin içeri alınmadığını kaydeden Türk vatandaşı, "Bahçesine dahi, alanına dahi kimse alınmıyor" şeklinde konuştu.

Diğer yandan Suudi yetkililer, coronavirüsün ülkede ve dünyadaki etkilerinin ne kadar devam edeceği konusunda kesin bilgileri olmadığı için hac ibadetine ilişkin açıklamalarda bulunmanın erken olduğunu aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal