Japon Belediye Başkanı: Alışverişi Erkekler Yapsın

Osaka Belediye Başkanı Matsui İçiroo, market alışverişinde kadınların daha fazla zaman geçirdiğini ifade ederek alışverişi erkeklerin yapmasını önerdi.

24.04.2020-13:50 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-13:49) Japon Belediye Başkanı: Alışverişi Erkekler Yapsın

Osaka Belediye Başkanı Matsui İçiroo, market alışverişinde kadınların daha fazla zaman geçirdiğini ifade ederek alışverişi erkeklerin yapmasını önerdi.

Belediye Başkanı Matsui, yeni tip coronavirüs salgını sürecinde marketlerde yaşanan yoğunluğun düşürülmesi adına alışverişlerin erkekler tarafından yapılmasını önerdi.

“KADINLAR, ALIŞVERİŞTE DAHA FAZLA VAKİT HARCIYOR”

Yeni tip coronavirüse karşı mücadelede sosyal mesafeye riayet edilmesinin ehemmiyetine işaret eden Matsui, "Market alışverişlerinde kadınlar ürünlerin hangisi iyidir diye bakarken vakit geçip gidiyor. Erkekler oyalanmadan kendilerine söylenilenleri hızlıca satın alıp geldiklerinden salgın döneminde temastan kaçınarak alışverişi halledebilmenin daha iyi olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"MARKETTE GEÇİRİLEN SÜREYİ KISALTABİLİRSİNİZ"

Belediye Başkanı Matsui, "Eşim alışverişe gittiğinde, hangi ürün iyisidir diye farklı farklı ürünleri incelerken vakit geçiyor. Ben de dahil süpermarketlerde çok vakit geçirmeyen kimseler, yalnızca size söylenilenleri satın almanız söz konusuysa hızlıca gider, malzemeleri sepete doldurur, süpermarketin içinde geçirilen süreyi kısaltabilirsiniz diye düşünüyorum" sözleriyle ifadelerine açıklık getirdi.

SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Söz konusu belediye başkanının bu tavsiyesi sosyal medya üzerinde büyük bir tepkiyle karşılanırken bir sosyal medya hesabı Twitter kullanıcısı, Matsui’yi kadın ve erkeklere saygısızlık yapmakla suçladı.

DESTEK VERENLER DE VAR

Belediye Başkanının kadınlara karşı ön yargılı olduğu hakkındaki paylaşımlar yapılırken, öte yandan kimi kullanıcıların da Matsui’yi desteklediği görüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal