Jackson Muleka kimdir, kaç yaşında? Jackson Mukela hangi takımdan geldi, hangi takımlarda oynadı?

Jackson Muleka, Kasımpaşa'nın devre arasında takımına kattığı genç futbolcudur. Muleka takıma girdiği günden beri attığı golleri ile takımını onurlandırmaya devam ediyor. Peki Jackson Muleka kimdir? Hangi takımdan transfer oldu? İşte detaylar...

18.04.2022-16:01 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-16:01) Jackson Muleka kimdir, kaç yaşında? Jackson Mukela hangi takımdan geldi, hangi takımlarda oynadı?

Kasımpaşa bu sezon Sami Uğurlu yönetimi ile oldukça iyi bir çıkış yapan ve son dönemin en formda olan takımlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Takımda adını sık sık duyuran ve başarısı ile gündem olan isim ise takıma yakın zamanda dahil olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşı olan ve golcü olarak bilinen Jackson Muleka'dır.

kasımpaşa futbolcusu

Lacivert beyazlı Kasımpaşa, Muleka'yı Standard Liege'den kadrosuna dahil etmişti. Muleka, Süper Lig'de oynadığı maçlarda toplamda dokuz gol attı ve üç gol pası yaptı. Süper Lig'de dokuz maça çıktı.

Muleka kimdir?

Kasımpaşa Muleka'yı sezon sonuna kadar kiralamıştı. Muleka, ülkesinin TM Mazempe takımında yetişmiş ve CAF Şampiyonlar Ligi'nde yer almıştır. Daha sonra 2020-2021 sezonunda Standard Liege'e 2 milyon euro ile transfer olmuştur. Transfer olduğu bu takımla 28 maça çıkmış ve 10 gol atmıştır.

Bonservisi alınabilir

Muleka, bu sezona Liege'de başlamış ve 19 maça daha çıkarak 2 gol atarak beklentileri hayal kırıklığına uğratmıştır. Muleka, devre arasında ise Kasımpaşa'ya transfer olarak Süper Lig maçlarında boy göstermeye başlamıştır.

En son Adana Demirspor ile takımıyla beraber maça çıkmış ve 4-0 galip oldukları bu maçta iki gol ve bir asist ile üst üste dört maçta gol atarak taraftarını sevindirmiştir.

Muleka, Kasımpaşa'nın yükselen ismi olurken takımın bu oyuncuyu satın alıp almayacağı ile alakalı resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Kasımpaşa, önceden de Mısırlı futbolcu Trezeguet de takıma damga vuran bir isim olmuştu ve takıma bonservisle katılabilmesi için girişmlere başlanması beklenmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal