İYİ Parti’de suikast depremi: Kan donduran pazarlık ortaya çıktı

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ayşen Kurt ile eşi Yahya Kurt’un kiralık katil tutarak Manavgat eski İlçe Başkanı Hüseyin Ergen’i öldürme girişiminde bulunduğu iddia edildi.

19.02.2024-09:59 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-17:34)

İYİ Parti suikast iddialarıyla çalkalanıyor. İddialara göre İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ayşen Kurt ile eşi Yahya Kurt’un kiralık katil tutarak Manavgat eski İlçe Başkanı Hüseyin Ergen’i öldürme girişiminde bulundu.

Kan donduran pazarlık ortaya çıktı

İnternethaber’de yer alan habere göre; Ayşen Kurt'un eşi Yahya, Ergen'in öldürülmesi için plan yapmaya karar verdi. Geçen yıl aralık ayında, azmettirici Ahmet Çelik'i arayarak oteline çağırdı. Görüşmelerinde Yahya, "Ergen, eşimin namus ve şerefine ilişkin yazılar paylaşıyor. Onun öldürülmesi gerekiyor" dedi. 

Çelik ise Ergen'in ilçe başkanı olduğunu hatırlatarak, "Bu durum siyasi bir soruna neden olabilir" şeklinde cevap verdi. Kurt, "Onu görevden alabilirim" dedi. Çelik ise "O zaman işi hallederiz" yanıtını verdi.

İYİ Parti suikast

Evinden restoranının yerine kadar her şeyini öğrenmişler

Ayşen Kurt, eşinin talebi doğrultusunda Ergen'in ilçe başkanlığından alınmasını sağladı. Görevden alınan Ergen ile Yahya Kurt, otelde buluşarak durumu görüştüler. Kurt, azmettirici Ahmet Çelik'e Ergen'in evinin krokisini, telefon numarasını, işlettiği restoranın yerini ve kullandığı aracın plakasını sağladı. Suikast için kullanılmak üzere 50 bin TL'yi teslim etti ve "Ergen'i öldürün" talimatını verdi.

Paranın geri kalanını al, sana güveniyorum 

Yahya Kurt, firari durumda olan tetikçi Oğuz'u buldu ve 350 bin TL'yi kendisine verdi. Oğuz, "Paranın geri kalanını al, sana güveniyorum" dedi. Azmettirici Ahmet Çelik, tetikçiye "Sakın yakalanma" diye uyarıda bulundu. Çelik, teslim olduktan sonra ifadesinde Oğuz ile yaptığı görüşmeyi şu şekilde anlattı:

"Yahya Kurt'tan geri kalan parayı alamazsak, yakalandığında, bu olayın azmettiricisinin Yahya ve Ayşen Kurt olduğuna, Kurt'un 10 milyon TL karşılığında olayı gerçekleştirmek için kendisini yönlendirdiğine dair ifade vereceksin diye talimatlandırdım. Kendisi, 'Aksi bir durum olursa ilk verdiğim ifadeyi değiştiririm, bu şekilde ifade veririm' dedi ve anlaştık." dedi.

Çelik, saldırıdan dört gün sonra, Yahya Kurt'un oteline giderek alacakları üzerine pazarlık yaptı. Kurt, 3 milyon TL ödeyebileceğini belirtti, ancak Çelik, 10 milyon TL olan alacağını 5 milyon TL'ye indirdiğini ifade etti. Ancak Kurt, "Veremem" dedi. İlk olarak 9 Şubat'ta, Ergen'in cep telefonuna bir mesaj gönderildi ve mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Ben size silahlı saldırıyı yapan Selahattin Oğuz’un akrabasıyım. Bu olay Oğuz’a farklı anlatıldı. Senin ırz düşmanı olduğun, Ayşen Kurt’la aranda ilişki olduğu söylendi. Yahya ve Ayşen Kurt, seni öldürtmek için 20 milyon TL karşılığında Oğuz ile anlaştı. Sana bir video kaydı atacağım. Olayla ilgili bir kişinin daha olduğunu ve teslim olarak her şeyi anlatacağını…”

İYİ Parti suikast

5 milyon TL vermeyince karakola teslim oldu

O kişi, Ahmet Çelik’ti. Çelik, yakalanmasına gerek kalmadan bir gün sonra karakola gidip ihbarda bulundu. İfadesinde şunları söyledi: “Kurt, bize Ergen’i para karşılığı öldürmeye çalışıp, bizim de ayaklarından vurmamız sonucu istediğimiz 5 milyon TL’yi vermemesi üzerine karakola gelerek, samimi bir şekilde ikrarda bulunmaya karar verdim.”

Kayıtta söz edilen videoyu kendisinin çektiğini belirten Çelik, şu ifadelerle devam etti: “Videoyu çekerken özellikle paraların seri numarasını ve hangi bankadan çekildiğinin görünmesi için özel olarak çektim, böylece bu durumun delil olmasını sağladım.”

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal