İsrail, Mescid-i Aksa’yı yeniden gözüne kestirdi: Başbakan Netanyahu kararı onayladı

İsrail’de Bakan Ben Gvir’in çağrısı sonrası Başbakan Binyamin Netanyahu, Filistinlilerin Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya girişlerinin kısıtlanması konusunda gerekeni yapacaklarını bildirdi.

19.02.2024-09:45 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-17:34)

Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir’in Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişlerinin Ramazan ayında kısıtlanmasına yönelik çağrı yapması sonrasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, konu hakkındaki düşüncelerini açıkladı.

Filistinlilere Mescid-i Aksa engeli

İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet, İsrail içindeki Filistinliler ile polis arasında olası çatışmalara dair uyarılarda bulunsa da, Başbakan Netanyahu'nun Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya Filistinli girişlerini kısıtlama kararına onay verdiği belirtildi. Kararın netleşmesi ilerleyen günlerde beklenirken, Mescid-i Aksa'ya Ramazan ayında sınırlı sayıda Filistinlinin alınacağı ifade edildi.

İsrail Mescid i Aksa

Ben Gvir çağrı yaptı

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, önceki bir açıklamasında, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya ramazan ayında girişinin yasaklanması çağrısında bulunmuştu. Son haberlere göre, İsrail iç güvenlik teşkilatı Şin-Bet, bu tür bir kısıtlamanın, İsrail toprakları ve Kudüs'teki Filistinliler arasında ciddi güvenlik sorunlarına yol açabileceği konusunda siyasetçilere uyarıda bulunmuştu. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal