Ukrayna zor durumda kalabilir: Rusya Avdiyivka’yı ele geçirdi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Donetsk bölgesinde yer alan Avdiyivka kentini ele geçirdiklerini bildirdi. Detaylar haberimizde…

18.02.2024-09:57 - (Son Güncelleme: 18.02.2024-09:57)

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta kritik bir gelişme yaşandı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Donetsk bölgesinde yer alan Avdiyivka kentini ele geçirdiklerini bildirdi.

Rusya Avdiyivka’yı ele geçirdi

AA’da yer alan habere göre; Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin Sarayı'nda bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, Rusya'ya bağlı "Merkez" askeri grubuna mensup birliklerin Donetsk bölgesindeki diğer yerleşim birimlerini ele geçirme saldırılarına devam ettiği ifade edilerek, Şoygu'nun Putin'e Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde bulunan Avdiyivka kentinin Rus ordusu tarafından ele geçirildiğini bildirdiği kaydedildi. 

Avdiyivka Rusya

Açıklamada ayrıca, çatışmalarda son 24 saat içinde Ukrayna ordusunun 1500 asker kaybettiği belirtilerek, Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin Rusya tarafından 30 Eylül 2022'de imzalanan bir kararname ile yasa dışı ilhak edildiği hatırlatıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal