Merkez Bankası yeni başkanıyla ilk kararı açıklıyor: Ekonomistler faiz kararı tahminlerini sıraladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), yılın ikinci faiz kararını açıklamak üzere bu hafta bir araya gelecek. Öte yandan yeni Başkan Fatih Karahan yönetimindeki ilk faiz toplantısı öncesi ekonomistlerin tahminleri belli oldu. İşte detaylar…

19.02.2024-09:22 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-17:33)

Merkez Bankası, Başkan Fatih Karahan öncülüğünde 22 Şubat 2024 Perşembe günü faiz kararını açıklamak üzere bir araya gelecek. Haziran 2023’ten bu yana faizi yüzde 45 seviyesine kadar çıkaran Merkez Bankası’nın Fatih Karahan yönetiminde nasıl bir karar vereceği merak ediliyor. 

Merkez Bankası yeni başkanıyla ilk toplantısını yapacak

Akşam’ın haberine göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Başkan Fatih Karahan yönetiminde 22 Şubat Perşembe günü bir araya gelecek. Toplantının ardından saat 14.00'te açıklanacak faiz kararı merakla bekleniyor. Önceki toplantıda politika faizi, 250 baz puan artırılarak yüzde 45'e çıkarılmıştı.

Merkez Bankası faiz

Ekonomistler faiz kararı tahminlerini sıraladı

PPK beklenti anketine katılan tüm ekonomistler, politika faizinin yüzde 45 seviyesinde sabit tutulacağını öngörüyor. Ayrıca, ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı yüzde 36,25 olarak belirlendi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal