Başakşehir’den tarihi imza: City Football Group ile resmen anlaşıldı

Trendyol Süper Lig’de mücadele eden Başakşehir, Manchester City’nin de sahibi olan City Football Group ile iş birliği anlaşması imzaladı. İşte detaylar…

18.02.2024-14:33 - (Son Güncelleme: 18.02.2024-14:33)

Başakşehir, İngiliz devi Manchester City’nin de sahibi olan City Football Group (CFG) ile tarihi bir anlaşma imzaladı. Süper Lig ekibinin CFG ile yaptığı anlaşmaya göre Yapılan anlaşmaya göre, CFG (City Football Group), Başakşehir'e futbol stratejileri, oyuncu tarama, transfer işlemleri ve eğitim süreçlerini içeren uzun vadeli futbol projelerinde danışmanlık sağlayacak. Ayrıca, oyuncu transfer stratejileri, akademi gelişimi ve veri analizi gibi konularda en iyi uygulamalarla ilgili turuncu-lacivertli kulübe uzun vadeli planlama ve sürdürülebilirlik konularında yönlendirmeler yapacak. 

Göksel Gümüşdaş’dan açıklama

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, anlaşma ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Türk futbolunda genç yaşına rağmen birçok ilki başaran Başakşehir FK, bugün hem kendisi hem de Türk futbolu adına tarihi bir adım attı, bir ilki daha gerçekleştirdi. Baştan beri vizyonumuz ve hedeflerimizin farklı olduğunu her fırsatta yineledik ve bugün, dünyanın en büyük futbol grubu ile yaptığımız bu iş birliği ile bunun altını yeniden çizdik. Çok mutlu, gururlu ve heyecanlıyız. Uzun ama yoğun bir süreçti. Yaklaşımları ve süreçteki destekleri için tüm City Football Group yetkililerine teşekkür ederim. Başakşehir ve Türk futboluna hayırlı olmasını dilerim."

Başakşehir CFG

City Football Group nedir?

City Football Group CEO'su Ferran Soriano, Türkiye'nin futbola büyük bir tutkuyla bağlı olduğunu vurgulayarak, Başakşehir ile gerçekleştirdikleri anlaşmadan dolayı heyecan duyduklarını belirtti. Soriano, Başakşehir ile işbirliği yaparak stratejik futbol projelerine imza atmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ayrıca, kulübün sahadaki başarılarına katkı sağlamayı ve Türkiye'de futbol uzmanlığını geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. CFG bünyesinde Manchester City, New York City, Melbourne City, Yokohama Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Mumbai City, Lommel, ESTAC, Palermo, Bahia ve partner kulüp olarak Bolivar City yer alıyor. CFG, 5 kıtada 13 futbol kulübünde 4 binden fazla sporcu barındırmaktadır. CFG'nin çoğunluk hissesi Şeyh Mansour bin Zayed'e ait Newton Investment and Development LLC'de bulunurken, yüzde 18.16'luk hisse ise ABD merkezli teknoloji yatırım şirketi Silver Lake'e aittir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal