İzmir'de taksi şoförüne saldırı: Yolcu, "Aracımı kapattım" cevabına makasla saldırdı

İzmir'de yaşanan şok edici olayda, taksi şoförü, yolcunun saldırısına maruz kaldı. Yolcunun, şoförün aracını kapatma kararına tepki göstermesi sonucu çıkan tartışma, şiddetin dozunu artırdı. Saldırgan yolcu, taksiciye makas saplayarak olay yerinden kaçtı. Şüpheli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

19.02.2024-09:54 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-10:50) İzmir'de taksi şoförüne saldırı: Yolcu, "Aracımı kapattım" cevabına makasla saldırdı

İHA'nın haberine göre, Konak ilçesi Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi'nde dün akşam saatlerinde gerçekleşen olayda, taksi şoförü Serkan Aksakallı, sabah saatlerinden bu yana çalıştığı aracını durdurarak mola verdi. Ancak kendisine el atan ve aracına binmek isteyen bir yolcu ile yaşanan tartışma sonrasında Aksakallı, "Aracımı kapattım" yanıtını verdi.

Olayın devamında, Aksakallı çay ocağından çıkarken yolcu ile tekrar karşılaştı. Yolcunun şoföre küfür etmesi üzerine başlayan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Bu esnada saldırgan yolcu, elinde bulunan makası kullanarak taksi şoförü Serkan Aksakallı'nın sırtına sapladı.

Aksakallı hastaneye, şüpheli gözaltına alındı

Saldırıya uğrayan taksi şoförü Serkan Aksakallı, çevredeki vatandaşların yardımıyla kanlar içinde kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralı şoförü ambulansa alarak Sosyal Bilimler Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Hastanede tedavi altına alınan Serkan Aksakallı'nın durumu ciddiyetini korurken, şüpheli Mehmet D. ise polislerce gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Olayın detaylarını belirlemek amacıyla polis ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

Olay anını anlatan Aksakallı, "Çay ocağının önünde dururken bir vatandaş el atıp 'Boş musun?' diye sordu. Ben de aracımı kapattığımı söyledim, ardından içeriye girdim. Bir bardak çay içip evime dönecektim. İşe sabah 08.00'de başladım, gece 02.30 gibi arabamı kapatıyorum. O sırada tansiyonum da biraz düşünce yemek için evime geçiyordum. Evime gideceğim sırada şahsı tekrar gördüm. Bana küfür etmeye başladı. Ben de o esnada, kardeşim bana mı küfür ediyorsun, dedim. Elinde de makasla küfürlü konuşmaya başladı. Ben de neden böyle yapıyorsun, dedim. Yere yatırdım, o esnada makası sırtıma soktu" dedi.

“Biz kimseye kötülük yapmıyoruz. Hizmet ediyoruz.”

"Devletimizden bu konuda bir önlem istiyoruz" diyen Aksakallı, "Herkes üzülüyor, biz üzülüyoruz. Geçen taksici bir abimizi, meslektaşımızı öldürdüler. Bugün sıra bize geldi. Biz kimseye kötülük yapmıyoruz. Hizmet ediyoruz. Adamın üstünden makas, ustura, jilet çıktı. Bu adam nasıl bir adam anlamadım. Tedavim sırasında doktor '2 cm daha girmiş olsaydı seni yoğun bakıma alacaktık, bir parmakla kurtarmışsınız' dedi. Bu kasten yaralamadır. Adam öldürmeye teşebbüstür" diye konuştu.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal