İstihdam projesi detayları neler? İstihdam projesi ile hangi destekler sağlanacak? Merakla beklenen o paketin detayları belli oldu

İstihdam desteği sağlama çalışmasına dahil olan firmaların, işyerleri için alacakları her işçi için devlet tarafından sağlanan proje detayları belli oldu. Peki, İstihdam projesi ile hangi destekler sağlanacak? İstihdam projesi detayları neler?

13.04.2022-16:19 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-16:19) İstihdam projesi detayları neler? İstihdam projesi ile hangi destekler sağlanacak? Merakla beklenen o paketin detayları belli oldu

Hükümet tarafından alınan bir kararda ilave istihdam sağlama projesinde dahil olan firmalara, işe aldıkları her işçi için 3 ay ile 6 ay arası SGK prim desteği veriliyor. Söz konusu proje ile ilgili yeniden düzenleme çalışmasının tamamlanması sonrası ise istihdam projesinin detayları da açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan istihdam projesi destek çalışmasında, destek programına dahil olan ve bunun akabinde işbaşı eğitim programlarını başlatan işverenlerin, en az 5 sigortalı çalışanın iş yerinde bulundurma zorunluluğu getirilirken diğer detaylar hakkında da bilgiler verildi.

İstihdam projesi detayları neler?

İstihdam projesi detayları neler?

İstihdam projesine katılan işverenlerin devlet desteğinden faydalanabilmeleri için yapılan değişikliklerde en az 5 sigortalı çalışan gösterme zorunluluğunun yanı sıra katılımcıların en az yüzde 70'inin de 60 günden az olmayacak şekilde program süresi olacağı belirtildi. Ayrıca katılımcıların yine en az 3 katı kadar süre ile istihdamı devlete taahhüt etmesi de gerekecek. 

İşbaşı eğitim programları çerçevesinde mevcut durumda çalışanların yanına ek istihdam taahhüdü veren işyerlerinin aldıkları her işçinin sigorta primleri 3 veya 6 ay boyunca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından karşılanacak. Böylelikle işe giren her çalışan 1 ya da 2 yıllık istihdam garantisi oluşturacak.

İstihdam projesi ile hangi destekler sağlanacak?

İstihdam projesi ile hangi destekler sağlanacak?

İstihdam desteği ile birlikte verilecek olan işbaşı eğitim programlarının ise süreç içinde nasıl yürütüleceği ile ilgili de detaylar belirlendi.

İŞKUR sistemine kayıtlı olan işsiz vatandaşların hem mesleki mesleki deneyime sahip olmaları hem de istihdamı daha da artırmak amacıyla düzenleniyor.

Konuyla ilgili Türkiye İş Kurumundan (İŞKUR) edinilen son bilgilere göre ise, işbaşı eğitim programları kapsamında hem işveren hem de katılımcılarda aranılan şartlar şöyle sıralanıyor:

- İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,

- 15 yaşını tamamlamış olmak,

- İşverenin birinci veya ikinci dereceden yakını ya da eşi olmamak,

- Emeklilik dilekçesi vermemiş olmak,

- Programa başladığı tarih öncesindeki 1 yıl içerisinde programa dahil olan işverene ait vergi numarasının altında sigortalı olmamak,

İşbaşı eğitim programının günde en az 5 saat en fazla da 8 saat olması planlanırken bu çerçeveden çalışanın saatleri haftanın 6 günü ve 45 saat olarak belirlenecek. İşbaşı eğitim programına dahil olan katılımcılar, fiilen katıldıkları gün üzerinden günlük 163,59 lira ödenek alacaklar. Öğrenciler ise yine katıldıkları gün üzerinden günlük 122,69 lira destek alabilecekler.

Aynı zamanda işsizlik ödeneği alan çalışanlara da 81,80 lira cep harçlığı adı altından bir ödeme verilecek. Genel sağlık sigortası ile birlikte iş kazasıyla meslek hastalığı sigorta primleri program boyunca İŞKUR tarafından karşılanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal