İstanbul'da Yeni HES Kodu Uygulaması Yürürlüğe Girdi

İstanbul'da bugün itibariyle kahvehane, internet kafe, kıraathane, nikah salonu, berber, spor salonlarına HES kodu ile giriş yapılmaya başlandı.

15.03.2021-11:03 - (Son Güncelleme: 15.03.2021-11:03) İstanbul'da Yeni HES Kodu Uygulaması Yürürlüğe Girdi

Koronavirüs (kovid-19) pandemisine karşı mücadele çerçevesinde İstanbul Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi aracılığıyla 11 Mart tarihinde yeni kararlar verildi.

Bu uygulamaya göre, bütün kamu kurum ile kuruluşlarının girişlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB)  bağlı tüm resmi-özel okul ile kuruluşlara girişlerde, sivil toplum kurumlarına girişlerde, kıraathane, kahvehane, internet kafe, nikah salonu, berber, spor salonlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile girilmesi uygulaması getirildi.

HES Kodu zorunluluğu sayesinde iş yerlerine girişler sabah saatleri itibariyle başladı.

Beyoğlu'nda HES Kodu ile kıraathaneye giden vatandaşlar da uygulama ile içeri girdi.

Bu uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade edenler, "Bu uygulama hem bizim için hem de diğer vatandaşlar için çok önemli" diye konuştu.

"HES KODU OLMADAN KİMSEY İÇERİ ALMAYACAĞIZ"

Kıraathane işletmecisi Murat Aktaş şu ifadeleri kullandı:

"Bugün müşterilerimize de söyledik. HES kodu olmadan kimseyi içeri almayacağız. Kaymakamımız da söyledi. Bugünden itibaren HES kodu mecburi. Sorumluluk getirdiler. Denetlemeler de var. Bu uygulama için geç bile kalındı. Ama sonunda oldu iyi oldu." 

"BU UYGULAMA ÇOK İYİ OLDU"

Ataşehir ilçesindeki bir kıraathaneye çay içmek için giden Servet Gökçil, "Bu uygulama çok iyi oldu. Sıkı denetim yapılması gerekli. Kurallara uyarsak koronavirüsten kurtulacağımıza inanıyorum" dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal