İstanbul için kar yağışı ne zaman başlıyor? Aybar kar fırtınası nedir, etkileri nasıl olacak?

Sibirya üzerinden gelmesi beklenilen soğuk hava dalgasıyla birlikte kar yağışlarının da etkili olması bekleniyor. İstanbul'u da etkisi altına alacak olan Aybar kar fırtınasının ne zaman başlayacağı ve ve ne kadar süreceği de büyük merak konusu oldu. Peki, kar yağışı İstanbul'da ne zaman başlayacak? Aybar kar fırtınası ne anlama geliyor?

09.03.2022-13:44 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-13:45) İstanbul için kar yağışı ne zaman başlıyor? Aybar kar fırtınası nedir, etkileri nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahminlerine göre Ocak ayı içerisinde yoğun kar yağışları yurdun büyük bir bölümünde tekrar etkisini göstermeye hazırlanıyor. Sibirya üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgası ilk olarak İstanbul ve çevresini daha sonra da diğer bölgelerde görülecek. Aybar kar fırtınası olarak adlandırılan yoğun kar yağışlarının İstanbul dahil olmak üzere yurt genelinde ve bir çok şehirde etkisini bir kaç gün sürdürmesi bekleniyor

Aybar kar fırtınası nedir? Ne zaman başlayacak? Kar fırtınasını etkileri nelerdir?

Sibirya soğuklarına verilen isimlerden biri olan Aybar kar fırtınasıyla birlikte hafta ortasından itibaren Türkiye geneli kar ve soğuk havanın etkisi altına kalacak. Sibirya kökenli olan Aybar kar fırtınasının genel olarak anlamı heybetli, görkemli şeklinde bilinirken geniş bir alana yayılacak olan fırtınanın tahminlere göre 4 gün süreceği tahmin ediliyor. 

Aybar kar fırtınası nedir? Ne zaman başlayacak? Kar fırtınasını etkileri nelerdir?

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Meteoroloji'den elde edilen verilere göre dün gece saatleri başlayan sağanak yağışlar yerini hava sıcaklıklarının düşmesine ve ardından da kar yağışlarına bırakacak. Bugün öğlen saatlerinde etkisini göstermeye başlayacak olan ve ilk olarak karla karışık yağmurların Perşembe gününden itibaren kar şeklinde görülecek. Cuma günü ve Cumartesi günü de etkili olan kar yağışlarının Pazar günü etkisini kaybedeceği gelen tahminler arasında.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal