Aybar kar fırtınası nedir, etkileri neler? İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Uzmanlar Aybar kar fırtınası uyarısında bulundu

Cemrelerin havaya, suya ve toprağa düşmesiyle havaların ısınması beklenirken uzmanlar Aybar kar fırtınası uyarısında bulundu. Sibirya'da gelecek olan soğuk hava ve kar yağışı başta İstanbul olmak üzere tüm ülkede etkisini gösterecek. Peki Aybar kar fırtınası nedir, etkileri neler? İstanbul’a kar ne zaman yağacak? detaylar haberimizde yer almaktadır.

07.03.2022-18:23 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-18:24) Aybar kar fırtınası nedir, etkileri neler? İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Uzmanlar Aybar kar fırtınası uyarısında bulundu

Üç cemrenin de düşmesiyle havaların ısınması beklenirken uzmanlar Aybar kar fırtınası uyarısında bulundu. Sibirya'dan gelecek olan soğuk hava beraberinde kar yağışını da getirirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Meteoroloji mühendisleri Sibirya'dan gelecek soğuk havanın bu akşamdan itibaren Marmara'yı etkisi altına alacak. Etkili olacak soğuk havanın hafta ortasında etkisini artırarak kar yağışına neden olması beklenmektedir. Sibirya kökenli olan Aybar soğuk hava dalgası Türkiye'ye gelmektedir.

AKOM kar uyarısında bulundu

AKOM, Sibirya'dan gelecek olan soğuk havanın bu akşamdan itibaren etkili olacağını hafta ortasına doğru ise etkisini artırarak kar yağışı olacağını belirtti. Kar yağışı olması halinde Ocak ayında yaşanan kar kalınlığı kadar kar yağacağını açıklayan AKOM, Karadeniz üzerinden İstanbul'a geçiş yapacak soğuk havanın mevsim normalleri altında seyreden havanın Çarşamba akşamından itibaren 0°C'nin altına düşeceğini, yer yer kuvvetli kar yağışı ve soğukların tüm Türkiye'yi saracağını açıkladı. İstanbulluların olası bir kar yağışına hazırlıklı olması için yapılan uyarıları dikkatle takip etmesi önem arz emektedir. 

Kar İstanbul'a ne zaman yağacak

Kar İstanbul'a ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalırken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacaktır. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Kuzey Ege ve zamanla Batı Karadeniz'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yeni haftadaki hava durumu hakkında, 10-15 Mart tarihleri arasında soğuk hava ile beraber karla karışık yağmur ve kar yağışı Türkiye’nin büyük bir bölümünde etkili olacağını gece sıcaklıkları sıfırın altına düşeceğini bu nedenden dolayı geceleri buzlanma ve don olayı görülebileceğini söyledi.

Perşembe günü kar yağışı geliyor

İstanbul'un Avrupa yakasının kuzey ilçelerinde Perşembe günü sabah saat 6-7 gibi kar yağışı etkili olacaktır. İlk başta karla karışık yağmur şeklinde başlayacak olan yağış Pazartesi gününe kadar devam edecektir. Kar yoğunluğu en çok Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal