Aybar kar fırtınası nedir, etkileri neler? İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Uzmanlardan Aybar kar fırtınası uyarısı

Sibirya kökenli olarak bilinen Aybar soğuk hava dalgasının Türkiye’ye doğru gelmeye başladığı bildirildi. İstanbul, 1987 yılından sonra en şiddetli kar fırtınasını yaşayacak. Perşembe günü etkili olacak kar yağışlarının pazartesi gününe kadar etkili olacağı kaydedildi.

07.03.2022-11:45 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-12:10)

Geçtiğimiz aylarda etkili olan kar yağışları yurt genelinde hayatı olumsuz etkilemiş ve vatandaşlar zor anlar yaşatmıştı. Hava durumu tahminlerinde bulunan Hava Forum sitesi İstanbul’da 35 yıldır görülmeyen kar fırtınasının etkili olacağını duyurdu. Şiddetli kar yağışlarının Perşembe gününden itibaren başlayacağını belirten site, yağışların pazartesiye kadar süreceğini açıkladı. 


Son 35 yılın en iddialı kar yağışı olacak uyarısı

Meteoroloji tahminlerinde bulunan hava sitesi, Aybar soğuk hava dalgasının yurtta etkili olmasının ardından okul ve iş yerlerinde tatillerin olabileceğini duyurdu. 

Hava Forum sitesi tarafından yapılan açıklamada, ‘İstanbul Aybar kar fırtınasına hazırlanıyor. Tahminlere göre, perşembe-pazartesi arası okul/eğitim tatili ve iş yeri tatilleri gündeme gelebilir. Bazı meteorolojik modeller İstanbul'u adeta kara gömüyor. Değişim olmaz ise 1987'den sonra en iddialı kar geliyor’ açıklamalarında bulundu. 


Aybar kar fırtınası nedir?

Sibirya kökenli olarak bilinen Aybar kar fırtınası, 10-14 Mart 2022 tarihlerinde Türkiye’ye gelmesi beklenen şiddetli kar yağışlı ve fırtınalı soğuk hava dalgasına verilen isimdir. 

Site tarafından yapılan açıklamada, coğrafyamıza Perşembe günü geleceği tahmin edilen hava dalgasının mart ayında şiddetli kar yağışlarına neden olması beklendiğinden gösterişli, heybetli, görkemli anlamına gelen 'Aybar' şeklinde adlandırılmıştır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal