Berat Albayrak'ın kaleme aldığı yeni kitap Burası Çok Önemli'nin içeriğinde Türkiye'nin son 20 yılda verdiği bağımsız ekonomi mücadelesi var!

Berat Albayrak sessizliğini bir kitapla bozuyor. 10 Kasım 2020'de Ekonomi Bakanlığı'ndan istifa ettiğinden beri sakin ve sessiz bir hayat tercih eden Albayrak'ın yeni kitabı Burası Çok Önemli raflardaki yerini 11 Mart Cuma günü alıyor. Berat Albayrak'ın çıkardığı kitabın konusu ise Türkiye'nin 20 yıldır vermiş olduğu bağımsız ekonomi mücadelesi.

07.03.2022-08:21 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-12:01) Berat Albayrak'ın kaleme aldığı yeni kitap Burası Çok Önemli'nin içeriğinde Türkiye'nin son 20 yılda verdiği bağımsız ekonomi mücadelesi var!

Berat Albayrak, 2015-2018 yılları arasında Tabii Kaynaklar ve Enerji Bakanı olarak görev yapmış ardından da 10 Temmuz 2018'den 10 Kasım 2020'ye kadar Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapmış görev yaptığı süre zarfında bir çok ekonomik saldırıya karşı aldığı önlemlerle sık sık kendinden söz ettirmişti. Berat Albayrak'ın yeni kitabının konusu da AK Partili ve Erdoğan'lı Türkiye'nin 20 yıldır verdiği ekonomik mücadeleyi kapsıyor.

Berat Albayrak'ın Enerji Bakanlığı döneminde yaptığı devrimler bu kitapta.

Hem Maliye hem de Enerji Bakanlığı döneminde yaptığı işler attığı adımlar ve yenilikler gündemi sık sık meşgul etmişti. Berat Albayrak bu kitapta tam da bu konulara değinerek özellikle Enerji Bakanlığı döneminde atılan adımların Türkiye'yi önümüzdeki 10 yılda nereye taşıyacağını kaleme almış. Özellikle doğalgazdaki dışa bağımlılığı bitirecek olan sondaj gemilerinin alım süreçlerini ve benzeri adımların Türkiye'ye sağladığı faydaları kaleme alan Albayrak bunun yanında yine Türkiye Cumhuriyetinin savunma sanayi, lojistik, üretim gibi alanlarda attığı önemli adımları ve kazanımları bu kitapta toplamış. Adeta AK Partili dönemin bir özeti niteliğinde olan kitap 11 Mart Cuma günü raflardaki yerini almış olacak.


Biz köprüyü geçtik.

Berat Albayrak'ın kitabı Burası Çok Önemli'nin özet kısmında ise şu ifadeler yer alıyor;

"Burası Çok Önemli! - Enerjiden Ekonomiye Tam Bağımsız Türkiye Kitap Açıklaması

Şunu çok net bir biçimde ifade edebilirim ki biz köprüyü geçtik.

EVET!

Türkiye Cumhuriyeti olarak biz artık köprüyü geçtik.

Çok da uzun bir süre kalmadı;

2030 yılını dahi bulmadan ekonomik ve refah düzeyi olarak ülke tarihinin en güçlü dönemine gireceğiz...

Kişi başı gelir, cari denge, istihdam ve üretim anlamında dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olma sürecimiz başlayacak.

Tarihten aldığı büyük mirasla...

Üç kıtanın kesişim noktasındaki jeopolitik ve jeostratejik konumuyla...

Özellikle son 20 yıldır konsolide ettiği bölgesel ve küresel tecrübeyle...

Sahip olduğu güçlü liderlikle...

Ulaşımdan savunma sanayiine, ekonomiden enerjiye inşa ettiği sağlam altyapı ve kapasitesiyle...

Türkiye bu tasavvuru ortaya koyabilmeye namzet en önemli ülkelerden biri olacaktır."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal