İŞKUR bekçi alımı yapıyor: Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? 2022 İŞKUR bekçi alımı başvuru şartları nelerdir?

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen bekçi alımının ardından İŞKUR da bekçi alımı yapacağını açıkladı. İnşaat ve iş yerlerinde görevlendirilmek için yapılacak olan bekçi alımının detaylarını öğrenmek isteyen vatandaşlar ise arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? 2022 İŞKUR bekçi alımı başvuru şartları nelerdir? Soruların yanıtı ve fazlası haberimizde...

02.10.2022-15:27 - (Son Güncelleme: 02.10.2022-15:27) İŞKUR bekçi alımı yapıyor: Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? 2022 İŞKUR bekçi alımı başvuru şartları nelerdir?

Türkiye’nin istihdam alanında önemli kurumlarından birisi olan İŞKUR, inşaat ve iş yerlerinde görevlendirilmek üzere bekçi alımı yapacağı müjdesini verdi. İŞKUR bekçi alımı hakkında daha fazla detaya ulaşmak isteyen vatandaşlar ise internet üzerinden yoğun bir şekilde araştırma yapmayı sürdürüyor. Araştırmaların başını başvuru tarihi ve başvuru şartları çekiyor.

Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? 

Daha önceki İŞKUR bekçi alımı başvuru tarihleri 5-12 Eylül 2022 tarihleri olarak açıklanmıştı. Yeni yapılacak olan bekçi alımının ne zaman yapılacağı ise henüz netleşmedi. 

2022 İŞKUR bekçi alımı başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR bekçi alım ilanına göre başvuru yapmak isteyenlerin karşılamaları gereken şartlar şu şekilde:

T.C. Vatandaşı olmak,

İlköğretim, Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmaları,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Fiziki şartlarda erkeklerde ve bayanlarda herhangi bir sıkıntı çıkartacak engele sahip olmaması (Engelli adaylar için gerekli şartlar ilan detaylarında belirtilmiştir)

Adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşımları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları.

Başvuruda bulunulacak il içerisinde ikamet ediyor olmak.

2022 bekçi maaşı ne kadar?

Yapılan zamla birlikte; İlkokul mezunu bekçi maşı 6 bin 535 TL, Lise mezunu bekçi maaşı 6 bin 767 TL ve Üniversite mezunu bekçi maaşı 7 bin 707 TL olmuştu. 2022 Temmuz zammının ardından bekçi maaşları şu şekilde;

- İlkokul mezunu bekçi maaşı tahmini: 9.259,4415 TL

- Lise mezunu bekçi maaşı 9.588,1623 TL

- Üniversite mezunu bekçi maaşı 10.920 TL olacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal