İran'da Halk Türbelere Girmeye Çalışıyor

Polislerin müdahale etmekte güçlük yaşadığı türbenin önünde, arbede yaşanıyor.

18.03.2020-17:18 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-17:25)

İran'da virüsün ilk görüldüğü yer olan Kum şehrinde kapatılan Fatıma-i Masume Türbesi ve Cemkeran Camii'ne hala gitmeye çalışanlar var.

TÜRBE ÖNÜNDE ARBEDE

Kapatılmadan önce türbe demirlerini yalayarak şifa bulunacağına İranlılar, şimdi de türbeye zorla girmek için adeta savaş veriyor. Türbe ziyaretlerini yasağa rağmen devam ettirmek isteyen kişileri, polis bile durduramıyor.

İRAN'DA CORONAVİRÜS

Çin'in Vuhan kentinden 2019'un aralık ayında yayılmaya başlayan coronavirüs salgını kısa sürede ülkeyi etkisi altına aldı. Uluslar burada çıkan virüse karşı tedbirlerini alırken, virüs daha sonra farklı kıtalarda da görülmeye başladı. Çin'den sonra virüsten en çok etkilenen ülke İtalya olurken, İtalya virüsün merkez üssü haline geldi. Öte yandan İran da virüsten en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldı.

İran'ın Kum kentinden yayılmaya başlayan virüs ülkenin tamamında etkili oldu. Virüsten etkilenenler arasında üst düzey yetkililer de yer aldı. Krizi yönetmekte başarısız olan İran virüsün hızla yayılımına engel olamadı ve ölümler de aynı düzeyde artmaya başladı. Yapılan son açıklamalara göre İran'da son 24 saat içinde 147 kişi daha coronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybetti. Bu gelişmenin ardından ülkede coronavirüsten ölenlerin sayısı bin 135'e yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal