Intel, Moovit İçin 1 milyar Dolar Teklif Etti

Silikon Vadisinin köklü kuruluşu ve işlemci üreticisi Intel, özellikle büyük şehirlerde yaşayanların sıklıkla kullandığı toplu taşıma uygulaması Moovit’i satın almak için görüşmeler yürütüyor. Dev işlemci firması uygulama için 1 milyar doları gözden çıkardı.

04.05.2020-15:15 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-15:13) Intel, Moovit İçin 1 milyar Dolar Teklif Etti

İsrail merkezli toplu taşıma uygulaması Moovit, Türkiye’de İstanbul başta olmak üzere birçok büyük şehirde kullanılabiliyor. Kullanıcılarına toplu taşımayla gitmek istedikleri yerlere hangi vasıtalarla gidebileceklerini gösteren ve kullanıcıların anlık durakları takip edebildikleri bir ulaşım uygulaması olarak kullanılıyor.

Intel uygulamayı satın almak için firmaya 1 milyar dolar teklifte bulundu. Moovit'in şimdiye kadar aralarında Intel, BMW iVentures ve Sequoia Capital'ın da bulunduğu yatırımcılardan toplam 133 milyon dolar yatırım aldı. Intel ve Moovit yetkilileri ise satın alma ile ilgili yorum yapmakta kaçındı.

Moovit'in ücretsiz mobil navigasyon uygulaması 100 ülkede 750 milyondan fazla kullanıcıya toplu taşıma bilgileri sağlıyor. Platform, geçen ay, Covid-19 salgını sırasında transit acenteler ve işletmeler için oluşturulmuş bir acil seferberlik hizmeti başlattı. Şirketin teknolojisi, araç filolarını, temel çalışanların güvenli bir şekilde çalışması için isteğe bağlı bir hizmete dönüştürüyor ve bu teknoloji büyük şirketler tarafından birçok şehirde uygulanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal