İngiltere'de Bakımevi İşletmecileri Covid-19 Ölümlerinden Dolayı Hükümeti Suçladı

İngiltere'de, yaklaşık 15 bin kişinin coronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirdiği bakımevlerinin işletmecileri hükümeti suçladı.

19.05.2020-17:52 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-17:43) İngiltere'de Bakımevi İşletmecileri Covid-19 Ölümlerinden Dolayı Hükümeti Suçladı

İngiltere'de, yaklaşık 15 bin kişinin coronavirüs dolayısıyla yaşamını yitirdiği bakımevlerinin işletmecileri hükümeti suçladı.

İngiltere'de bulunan bakımevleri işletmecilerini temsil eden Care England'ın CEO'su Prof. Martin Green, Parlamento Sağlık ve Sosyal Bakım Komitesinde açıklamalarda bulundu.

Bakanların vaatlerine karşın coronavirüs testleriyle ilgili hala büyük problem olduğunu ve sonuçların kaybolduğunu kaydeden Prof. Green, çalışanların coronavirüse yakalanıp yakalanmadığını öğrenmek için 8-10 gün beklediğini öne sürdü.

"Bu salgının patlak verdiği ilk andan itibaren bakımevlerine odaklanmalıydık" ifadelerini kullanan Prof. Green, testlerde meydana gelen sıkıntılardan ötürü insanların sonuçlar çıkmadan hastaneden taburcu olduğunu kaydetti.

Hükümetin, hastanelere yoğunlaşmak için virüse yakalanan hastaları bakımevlerine gönderdiğini söyleyen Prof. Green, "Bakımevlerinin sağlık sorunları olan insanlarla dolu olduğu düşünüldüğünde, belirli bir organizasyonu düşünmek yerine risk altındaki insanların nerede olduğuna odaklanmamız gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

Pek çok bakımevinin hastanelerden gelen Covid-19 hastalarını karantinaya alacak doğru düzeneği olmadığını, diğer ülkelerde ise virüse yakalanan hastalar için ayrı tecrit tesisleri kullanıldığını dile getiren Prof. Green, "Hastaneleri boşaltma ve bakımevlerini doldurma politikamız vardı, ancak diğer ülkelerde semptom gösterenler bakımevlerinden karantina tesislerine alındılar." dedi.

Bu arada, Ulusal İstatistik Kurumu (ONS), İngiltere ve Galler'de coronavirüs nedeniyle meydana gelen can kayıplarının düşüşe geçtiğini açıkladı. ONS Sağlık Analizi Birimi Başkanı Nick Stripe ise ülkede yaklaşık 15 bin bakımevi sakininin coronavirüs dolayısıyla hayatını kaybettiğini ifade etti.

İngiltere’de şu ana kadar 34 bini aşkın kişi coronavirüs dolayısıyla vefat etti. Ülke ölü sayısı açısından Avrupa genelinde birinci sırada olurken, dünya genelinde ise ABD’yi takip ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal