Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

İmza Verme İşlemi Yarın Başlıyor

Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu kabul edilenler için seçmenler tarafından ilçe seçim kurullarına teklifte bulunmasına yani imzaların atılması işlemi yarın başlanacak

03.05.2018-10:56 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-10:49) İmza Verme İşlemi Yarın Başlıyor

Vatandaşlar, aday göstermek istedikleri isim için bağlı bulundukları ilçe seçim kuruluna gitmeleri 9 Mayıs saat 20.00'ye kadar imza vermeleri yeterli olacak. Belirlenen süre içinde 100 bin seçmen tarafından teklif edilen cumhurbaşkanı adayları, geçici aday listesinde gösterilecek. Siyasi partiler tarafından cumhurbaşkanı adayı göstermek için son tarih ise 5 Mayıs olacak.

CUMHURBAŞKANI ADAYI İÇİN İMZALAR YARIN TOPLANMAYA BAŞLANACAK

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yayımladığı Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili takvim işlemeye devam ediyor. Buna göre cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu kabul edilenler için seçmenler tarafından ilçe seçim kurullarına imza verilmesi işlemi yarın saat 08.00'de başlanacak. İmza verme işlemi 9 Mayıs'a kadar 08.00-20.00 saatleri arasında yapılacak.

Belirlenen süre içinde 100 bin seçmen tarafından teklif edilen cumhurbaşkanı adayları, geçici aday listesinde gösterilecek. Seçmenler, sadece Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan ilanda belirtilen adaylardan tek biri için ve bir kez teklifte bulunabilecek.

Başvuran seçmene, aday teklifinde bulunduğuna dair bir belge verilecek. Aday gösterme formları, elektronik ortamda Yüksek Seçim Kurulu’na iletilecek ve fiziki olarak ilçe seçim kurullarında saklanacak.

Ayrıca, siyasi partiler tarafından cumhurbaşkanı adayı göstermek için son gün ise 5 Mayıs olacak.

İTİRAZ SÜRESİ

Cumhurbaşkanı geçici aday listesi, 10 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından itiraz süresi başlayacak. İtirazlar, 11 Mayıs saat 17.00'ye kadar yapılacak ve itirazların Yüksek Seçim Kurulu tarafından incelenmesine de aynı gün başlanacak. Cumhurbaşkanı geçici aday listesine yapılacak itirazlar 12 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kurulu tarafından karara bağlanacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;