Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Taksim'de Turistleri Böyle Soyuyorlar

Taksim Gezi Parkı çevresini konuşlanan ayakkabı boyacılarının ‘fırça düşürme taktiği’ ile turistleri kandırarak iyi niyetlerini sömürmeleri kameralara yansıdı

03.05.2018-10:35 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-10:27)

Taksim Gezi Parkı çevresini konuşlanan ayakkabı boyacılarının ‘fırça düşürme taktiği’ ile turistleri kandırarak ayakkabılarını boyayıp yüksek ücret talep etmeleri kameralara yakalandı.

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı çevresini mesken tutan ayakkabı boyacılarının birkaçı turistlere kurduğu tuzak kameraman ekipleri tarafından fark edildi. İstanbul’un en işlek bölgelerinden biri olan ve binlerce turistin uğradığı Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nda ‘Fırça düşürme taktiği’ ile turistlere tuzak kuran ayakkabı boyacılarının planı görenleri hayrete düşürdü. Boyacıların bu taktiğini bilenler yere düşen fırçaya ellerini sürmezken, bilmeyenler ise iyilik amaçlı fırçayı alarak boyacıya vermeye çalıştılar. İşte o andan itibaren turistler boyacıların tuzağına düştü ve ayakkabılarını boyatarak yüksek miktarda para ödemek zorunda kaldılar. Boyacılar bazı turistlere ısrar ederek çok fazla paralarını alıp adeta soyup soğana çeviriyor.

AYAKKABI BOYACILARINI AKIL ALMAZ TAKTİĞİ KAMERADA

Ayakkabı boyacıları ilk olarak ellerinde taşıdığı sandığın üzerinde duran fırçayı bilerek düşürüyor sonra yollarına devam ediyor. Fırçanın yere düştüğünü gören turistler ise boyacıya seslenerek fırçasının yere düştüğünü ifade ediyor tamamen yardım amaçlı. Bunun üzerine boyacı teşekkür ederek fırçayı aldıktan hemen sonrasında plan devreye giriyor. Boyacı turistlere jest yapıyormuş gibi ayakkabılarını boyamak için sandığını kuruyor. Bu hareketi jest olarak algılayan turistler ise boyacının para talebi karşısında şaşkına dönüyor ve ne yapacaklarını bilemiyor. Turistlerin verdikleri parayı da beğenmeyen boyacılar daha fazlasını istemek suretiyle turistleri rahatsız etmeye devam ediyor. Bu yöntemle ayakkabı boyacılarının binlerce lira haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;