İltihaplı sivilcesi olanlar dikkat! İltihaplı akneye iyi gelen doğal yöntemler

İltihaplı akneler birçok kişinin uğraştığı cilt problemlerindir. İltihaplı sivilceler; ciltte kızarıklıklara, şişmelere ve ağrıya neden olurlar. Cildinde iltihaplı sivilce olanlar, bu sivilcelere iyi gelecek doğal yöntemleri merak ediyor. İşte iltihaplı sivilceye iyi gelen doğal yöntemler…

22.06.2022-00:20 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-00:20) İltihaplı sivilcesi olanlar dikkat! İltihaplı akneye iyi gelen doğal yöntemler

İltihaplı akneler, ciltte kızarıklıklara neden olan, şişme ve ağrı yapan bir çeşit cilt hastalığıdır. Genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan bu sorun, hormonal olarak da ortaya çıkabilmektedir. İltihaplı sivilceler; irin, ölü deri hücreleri ve yap dokularından oluşur. İltihaplı akneler genellikle yüz bölgesinde, sırt bölgesinde ve omuzlarda görülür. Cildinizde iltihaplı akne varsa cilt doktoruna başvurmak gerekmektedir. Bu sivilcelere iyi gelen bazı doğal yöntemler de vardır. İltihaplı sivilceler için doğal yöntemleri kullanmak isteyenler bu soruna neyin iyi geldiğini araştırmaktadır. 

İltihaplı sivilceler neden olur?

İltihaplı sivilcelerin nedeni ciltteki gözeneklerin tıkanmasıdır. Mikrokomedo denilen bu tıkanmalar gözle görülemeyecek kadar küçüktür. Bu tıkanmalar zamanla büyür ve iltihaplı sivilce halini alır. Ciltteki ölü deri hücreleri gözeneklerde birikir ve zamanla ciltteki bakterilerle birleşerek iltihap halini alır. Bu sivilcelerin oluşma nedenleri arasında; çok fazla paketlenmiş ürün tüketmek, yağlı ve kızartılmış ürünler yemek, hamilelik, menopoz, ergenlik, sigara tüketimi, hormonal sorunlar, sağlıksız beslenme, endokrin hastalıkları, PCOS, bazı ilaçların yan etkileri ve ciltte oluşan sivilcelerin sıkılması yer alır.

İltihaplı sivilcelere iyi gelen doğal yöntemler

Cildinizde iltihaplı sivilceniz varsa çay ağacı yağını, elma sirkesini ve zerdeçal gibi doğal ürünleri kullanabilirsiniz. Ayrıca, soğan suyu da iltihaplı sivilcelere karşı iyi gelen bir üründür. 

Soğan suyu

Soğanı rendeleyerek süzgeçten geçirin ve suyunu süzün. Temiz bir pamuğu soğan suyuna batırarak sivilceli bölgeye sürün. Günde iki defa uygulanan bu yöntemin etkisini göreceksiniz.

Çay ağacı yağı

Anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri bulunan çay ağacı yağı, iltihaplı sivilceler için kullanılan doğal bir yöntemdir. Çay ağacı yağını bir pamuk üzerine damlatın ve daha sonra sivilceli bölgeye uygulayın. Düzenli olarak uygulanan bu yöntem ile cildinizdeki farkı göreceksiniz. 

Elma sirkesi

Elma sirkesi de iltihaplı sivilceler için sıkça kullanılan doğal bir üründür. Antioksidan, antienflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri ile iltihaplı aknelere karşı birebirdir. 3 tatlı kaşığı su ve 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ile bir karışım hazırlayın. Daha sonra bu karışımı pamuk yardımıyla sivilceli bölgeye uygulayın. 

Soğuk kompres de iltihaplı sivilceler için uygulanan bir yöntemdir. 1 adet buz küpünü sivilceli bölgeye uygulayın. Her gün yapılan bu yöntem ile sivilcelerden kurtulmak mümkün. 

Zerdeçal

Zerdeçal da sivilcelere karşı kullanılan doğal yöntemlerdendir. Toz zerdeçal ile bir miktar su karıştırılır. Macun haline gelen karışım sivilceli bölgeye uygulanır. Birkaç dakika ciltte bekledikten sonra temiz su ile cildinizi durulayın. Günde 2 defa bu yöntemi uygulamak gerekir. 

İltihaplı aknelerin iyileşme süresi

İltihaplı sivilceler kişilere göre farklılık gösterir. Cilt doktorlarının uyguladıkları tedaviler sonucunda iltihaplı akneler 2-3 ay içinde iyileşebilmektedir.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal