Maç Sona Erdi! Başakşehir 2-0 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında hafta için Avrupa mesaisini tamamlayan Fenerbahçe, İstanbul'da Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geliyor.

08.09.2021-15:02 - (Son Güncelleme: 20.09.2021-15:24) Maç Sona Erdi! Başakşehir 2-0 Fenerbahçe

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Medipol Başakşehir : Volkan Babacan; Şener, Youssouf, Leonardo, Lucas Lima; Mahmut, Tolga; Visca, Aleksic, Deniz; Okaka.

Fenerbahçe : Altay, Serdar, Min Jae, Szalai, Gustavo, Muhammed, Meyer, Ferdi, Osayi, Pelkas, Berisha.

İKİ TAKIM ARASINDA

Fenerbahçe ile oynadığı son dört Süper Lig maçını en az ikişer gol yiyerek kaybeden Başakşehir FK, son galibiyetini 2018/19 sezonunda bu statta aldı.

Başakşehir FK'ya konuk olduğu son iki Süper Lig maçını kazanan Fenerbahçe, daha önceki 11 ziyaretinde aldığı toplam galibiyet sayısını geride bırakmak için sahaya çıkıyor (1B 8M).

Süper Lig tarihinde ilk kez bir sezonun ilk dört maçını puansız geçen Başakşehir FK, aynı teknik adam yönetiminde sadece bir kez üst üste beş yenilgi aldı (Abdullah Avcı; Kasım 2010-Ocak 2011 arası).

Deplasmanda 15 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe (11G 4B), son iki dış saha karşılaşmasını gol yemeden kazandı. Sarı-laciverli ekibin Süper Lig'de bu şekilde üst üste üç galibiyet aldığı son seri Aralık 2014-Ocak 2015 arasındaki üç maçlık süreç.

Şubat 2020'deki 1-0'lık Beşiktaş galbiyetinden bu yana İstanbul takımlarını konuk ettiği hiçbir Süper Lig maçını kazanamayan Başakşehir FK (2B 4M), son üç karşılaşmadan puansız ayrıldı.

Bu sezon oynadığı iki deplasman maçında da gol yemeyen Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde sadece iki sezona dış sahada üç maçlık gole kapama serisiyle başladı (1997/98 &1966/67).

Bu sezon ilk golü attığı Süper Lig maçlarında en fazla puan kaybeden takım, açılışını yaptığı iki karşılaşmadan da mağlup ayrılan Başakşehir FK (6).

Başakşehir FK'nın Süper Lig'de attığı son golü kaydeden Deniz Türüç (vs Göztepe), Fenerbahçe'ye rakip olduğu dokuz karşılaşmada henüz fileleri havalandıramadı.

Fenerbahçe forveti Enner Valencia, Süper Lig'de forma giydiği son 12 maçta 12 gole katkı sağladı (9 gol & 3 asist).

Fenerbahçe'yi konuk ettiği son iki Süper Lig maçını kaybeden Başakşehir FK Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kariyerinde rakibinden üst üste üç iç saha yenilgisi almadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal