İkinci Coronavirüs Vakası İle İlgili Bilim Kurulu Üyesi Açıklama Yaptı

Bilim Kurulu üyesi Firdevs Aktaş yaptığı açıklamayla ikinci coronavirüs vakasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Aktaş, "Kötü durumda bir hasta olduğunu aktarmadılar bize. Yoğun bakım ihtiyacı olan bir hasta olmadığını biliyorum." ifadesini kullandı.

13.03.2020-14:28 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-14:39)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını ülkemizde de görüldü. İlk vakanın tespit edilmesinden sonra hasta kişinin çevresinde de yeni bir vaka tespit edildi. 

Bu durum vatandaşları tedirgin ederken Bilim Kurulu üyesi Firdevs Aktaş açıklamalarda bulundu. Aktaş yaptığı açıklamada, "Bu vakanın çıkması beklenen bir durumdu. Çünkü hastanın çevresindeki temasları takip ediliyordu. Ve pozitif olan vaka da bu temaslardan biri. Bu çok olumlu bir şey. Çünkü bu takip yapılmasaydı bu hastanın kontrolü mümkün olmayacaktı ve toplumda hastalık yayılabilecekti. Diğer temaslarda da vaka olabilir." ifadesini kullandı. 

Hastanın sağlık durumuyla ilgili de bilgi veren Aktaş, "Kötü durumda bir hasta olduğunu aktarmadılar bize. Yoğun bakım ihtiyacı olan bir hasta olmadığını biliyorum." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal